Hattrick-helt Pontus Finstad gratuleres etter sin tredje scoring.

Stjernen-supporterne røykla Jordal med bluss, og stadion måtte evakuere. Likevel kontrollerte Vålerenga ute på isen

Etter en lang landslagspause var Vålerenga hockey torsdag tilbake på vinnersporet etter en solid x-x seier hjemme mot Stjernen. — Deilig med en seier, sier tremåls-scorer Pontus Finstad.

Rett før kampstart skapte Stjernen-fansen dramatikk ved å fyre opp bluss inne på Jordal og hallen måtte evakueres før torsdagskveldens kamp kunne settes i gang. Etter det uheldige oppholdet i spillet, kjørte Vålerenga etterhvert over gjestene fra Østfold, og vant til slutt fortjent 5-2.

— Det var godt å komme igang igjen. Jeg var litt usikker på hvor vi stod etter pausen, men vi gjør en relativt god kamp i dag, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson til VårtOslo.

Hatrick-helten Pontus Finstad

Seiren ble ekstra søt etter at Stjernen-fansens bravader rett etter kampstart gjorde at starten på kampen ble litt vanskelig for begge lag. Den store helten ute på isen ble Pontus Finstad. Med sin hattrick skal han ha en stor del av æren for at iskrigerne kunne ta hjem alle kveldens tre poeng.

— Det er selvfølgelig kult å score hattrick. I dag føler jeg også at jeg får veldig god hjelp av de andre gutta i rekka mi. De gjør det enkelt å skulle sette pucken i mål, mener Finstad.

Tremåls-scoreren får mye skryt av hovedtrener Andersson.

— Pontus gjør en veldig god match i dag, og så har han tatt store steg som hockeyspiller hele sesongen, skryter svensken

— Trist start på kampen

Hovedtrenereren er derimot lite imponert over oppførselen til de gjestende supporterne fra Østfold.

— En hockeykamp skal være underholdning og gøy. Det at supporterne ødeleger starten av kampen på den måten de gjør, er noe vi ikke ønsker å se, mener han.

Christoffer Törnkvist og resten av Vålerega-laget hadde et godt grep på Stjernen trsdag kveld

Lagkamerat Thomas Olsen mener heller ikke oppførselen fra de gjestende supporterne var god torsdag kveld.

— Det er synd at de fyrer opp bluss inne. I tillegg er det ikke veldig hyggelig at de forsøker å forstyrre hedringen av Jonas Opplyen før kampen, sier Vålerengas toppscorer.

Tidlig Vålerenga-ledelse

Etter en dramatisk start på kvelden med blussing fra de tilreisende Stjernen-supporterne, og medfølgende evakuering av Jordal, var det hjemmelaget som kom best i gang etter utsettelsen. Bare fire minutter trengte iskrigerne og Thomas Olsen før ledelsen var et faktum.

Ikke alt lyktes for iskrigerne torsdag kveld, men seier ble det. Her er Tobias Lindström nære ved å få en scoring.

Etter ledermålet var det ingen av lagene som helt klarte å få noe klart overtak ute på isflata, og med vel ni minutter igjen å spille kunne Stjernens Andreas Heier utlikne til 1-1.

Resten av perioden ble ingen stor hockeykamp, men heller to lag som følte hverandre på tennene uten å tørre å ta de store sjansene i angrep. Men to minutter før perioden var slutt skulle likevel to raske mål fra Pontus Finstad og Mark Auk sende hjemmelaget til første hvile med en 3-1-ledelse.

Etter en knallsterk innspurt i den første perioden med to scoringer, måtte hjemmelaget starte den andre med en mann mindre på isen. Det overtallet fikk Stjernen-spillerne svært lite ut av. Etter utvisningen faller kampen litt tilbake til mønsteret fra store perioder av den første perioden, hvor ingen av lagene vil slippe helt opp offensivt i frykt for motstanderens kontringer.

Med 13 minutter spilt klarer iskrigerne endelig å skape litt etterlengtet press i Stjernens sone. Det fører til at Pontus Finstad kan sette sin andre puck for kvelden bak Stjernen-keeper Jesper Eliasson. Minutter senere får Stjernen sjansen til å spille med to mann mer på isen, men gjestene skaper så å si ingen ting.

Mika Partanen sørger for full bråstopp for Stjernens Markus Mikkelsen.

Resultatet av utvisningene er at de kongeblå har flere skudd på mål i løpet av utvisningene enn hva gjestene klarer å komme opp med. Fredrik Anderssons gutter kan dermed gå til den siste pausen med en trygg og god ledelse.

Velfortjent Vålerenga-seier

Etter å ha skapt lite i to perioder, startet gjestene den tredje perioden med en kanonade mot Vålerenga-keeper Tobias Breivold, som klarte å holde buret rent. Etter det tidlige skremmeskuddet fra østfoldingene, skal Vålerenga igjen få litt initiativ i kampen, uten at hjemmelaget klarer å dra nytte av det litte spillemessige overtaket de klarer å tilrive seg.

Mot slutten av perioden skal gutta fra plankebyen få et trøstemål ved Håkon Stormli. I jakten på å ta igjen hjemmelaget tar så Stjernen veldig tidlig ut keeper. Det fører til at Pontus Finstad, i åpent mål, kan sette sin tredje svarte gummiskive for dagen.

Vålerenga - Stjernen = 5 - 2 (3-1,1-0,1-1)

Jordal Amfi

2803 tilskuere

Hoveddommere: Roy Stian Hansen / Petter Bjerkan Bakken

1.per: 1-0 (03.53) Thomas Olsen (Martin Auk / Martin Rymark) 1-1 (10.58) Andreas Heier ( Ole Einar Andersen / Jonathan Hafsmoe) 2-1 ( 18.20) Pontus Finstad (Magnus Brekke Henriksen / Sander Thoresen) 3-1 (19.02) Auk (Mika Partanen / Rasmus Ahlholm)

2.per: 4-1 (33.03) Finstad (Thoresen / Brekke Henriksen)

3.per: 4-2 (55.08) Håkon Stormli (John Piccinich / Albin Lindgren) 5-2 (57.26) Finstad (Thoresen)

Utvisninger: VIF: 8x2min STJ: 6x2min