Vålerengas supertalent Stian Solberg kan havne i svensk ishockey om ikke altfor lenge.
Vålerengas supertalent Stian Solberg kan havne i svensk ishockey om ikke altfor lenge.

Svenske storklubber sikler etter Vålerenga-backen Stian (16)

Svenske Färjestad er blant storklubbene som skal ønske Vålerengas backtalent i sin spillerstall neste sesong. – Ingenting er bestemt, sier Solberg selv.

Publisert

Etter forrige debuten for Vålerenga i forrige sesong, og forrige ukes debut for det ishockeylandslaget, har 16-åringen Stian Solberg virkelig begynt å sette spor etter seg.

Så imponerte er flere svenske storklubber over det de ser av unggutten, at de allerede nå ønsker å signere han for neste sesong. Blant klubbene som snuser på Vålerenga-gutten er den svenske storklubben Färjestad BK.

Besøkte Karlstad i går

Etter det TV2 Sport erfarer skal interessen fra Karlstad-klubben være så stor at det allerede ligger et kontraktforslag på bordet for signering. Solberg bekrefter at han kjenner til interessen fra storklubben.

— Jeg var der i går etter at de inviterte meg, sier han til TV2.

Under besøket i byen, halvveis mellom norskegrensa og Stockholm, fikk unggutten med seg både hockeykamp og en prat med egen agent. Hva gjelder spørsmålet om han allerede har bestemt seg for å spille for Färjestad neste sesong, er svaret likevel usikkert.

— Jeg synes at det er veldig kult å få tilbud fra de svenske storklubbene, men jeg er foreløpig ikke på jakt etter noen ny klubb, sier Solberg.

Er ikke bundet til klubben

Leder av sportslig utvalg i Vålerenga ishockey, Anders Myrvold, innrømmer at de kan miste kjempetalentet tidligere enn de hadde håpet på.

— Stian har mulighet til å dra hvor han vil, selv om han har kontrakt med oss. For hans egen sin del er det ekstremt viktig å avgjøre hvor han kan utvikle seg best mulig. Det kan være Svenska Hockeyligan, om han er god nok til å spille fast, sier han.

Solbergs kontrakt på Jordal, som ble signert i sommer, løper ut etter neste sesong.

Powered by Labrador CMS