Mye trafikk skaper vanskeligheter for reisende fra Helsfyr. Nå stenges sideveier og det innføres venstresvingforbud.
Mye trafikk skaper vanskeligheter for reisende fra Helsfyr. Nå stenges sideveier og det innføres venstresvingforbud.

T-banens linje 4 til Bergkrystallen endelig tilbake i drift fra tirsdag

– For mange reisende har det blitt en del kø og lang ventetid, særlig i ettermiddagsrushet når veldig mange skal reise på samme tid. Dette har skapt mye frustrasjon, sier Ruter. Nå stenges flere sideveier til Østensjøveien for å slippe bussene fram.

Publisert

Sporveien har ferdigstilt påkoblingen av T-banens linje 4 øst for Brynseng T-banestasjon og buss for bane for linje 4 avsluttes som planlagt.

Dette betyr at T-banen igjen kjører til Bergkrystallen. Også for reisende til Mortensrud er dette en klar forbedring.

– Dette åpner for en langt raskere reise fra sentrum mot Mortensrud ved at man kan ta T-banen til Ryen, og bytte til buss 71A og 71B som har hyppige avganger og stor kapasitet, sier pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Forståelse for frustrasjonen

Den mest omfattende delen av jobben gjenstår imidlertid på den østlige delen av T-banens linje 2 og 3. Denne jobben vil pågå fram til og med 3. september. Årsaken til T-banestengingen er at Sporveien gjennomfører påkobling av nytt spor, ny tunnel og ny bro mellom Brynseng og Hellerud.

Den siste uken har det vært utfordringer med mye biltrafikk i området, noe som har gjort at bussene ikke har kommet seg tilbake til Helsfyr i tide for å starte ny tur mot Ellingsrudåsen, Bøler og Ryen.

Det innføres nå venstresvingforbud fra Østensjøveien inn i Nils Hansens vei, samt fra Nils Hansens vei og inn i Østensjøveien. Dette skal sikre at bussen kommer lettere fram.
Det innføres nå venstresvingforbud fra Østensjøveien inn i Nils Hansens vei, samt fra Nils Hansens vei og inn i Østensjøveien. Dette skal sikre at bussen kommer lettere fram.

– For mange reisende har det blitt en del kø og lang ventetid, særlig i ettermiddagsrushet når veldig mange skal reise på samme tid. Dette har skapt mye frustrasjon blant de reisende og det har vi stor forståelse for, sier Johansen.

Stenger veier og innfører svingforbud

I dialog med bymiljøetaten innføres det nå flere tiltak for å bedre fremkommeligheten for bussene som kjører avvikstransport for T-banen.

– Disse tiltakene vil hjelpe bussen fram. I tillegg anbefaler vi at man ikke kjører bil i området særlig i rushtiden, sier Øystein Dahl Johansen.

Det jobbes med å få plass nødvendig skilting. Som tidligere, vil det også fremover være trafikkdirigenter i området.

Veiltiltakene

  • Jernbaneveien/Smalvollveien stenges ved Smalvollveien 6 i retning Østensjøveien.
  • Det innføres venstresvingeforbud fra Østensjøveien til Nils Hansens vei.
  • Det innføres venstresvingeforbud fra Nils Hansens vei til Østensjøveien.
  • All gateparkering i Nils Hansens vei mellom Tvetenveien og Fyrstikkbakken fjernes.Powered by Labrador CMS