Svein Petter Falk-Larssen og Vålerenga ble til slutt for sterke for Colin Spaberg Olsen og Grüner lørdag ettermiddag.

Kraftig svekket Grüner med skremmeskudd mot Vålerenga. — Deilig å spille kamp igjen, sier Karl Olovsson

Etter tre uker uten en tellende kamp maktet skade- og sykdomssvekkede Grüner å nesten ryste storebror Vålerenga i lørdagens byderby. Gutta fra Jordal vant til slutt 5-2.

Grüners to siste kamper i Fjordkraftligaen har blitt avlyst grunnet et større sykdomsutbrudd hos Løkka-laget.

Lørdag var gutta i sort og lilla tilbake, om enn veldig svekket, i byderbyet mot Vålerenga.

Etter å knapt hatt spillere tilgjengelige de siste tre ukene på grunn av ulike luftveissykdommer, ble 5-2-tapet hjemme mot Vålerenga en liten opptur på mange måter.

— I dag gjør vi et veldig godt forsøk med et veldig svekket lag, mener kaptein for anledningen, Karl Olovsson

Han var svært fornøyd med endelig å spille en kamp igjen.

— Det føles fantastisk å være tilbake på is igjen. De siste ukene har vørt vanskelige med ingen kamper og nesten ikke folk på trening, sier svensken.

Hele laget ute i tre uker

Sykdommsutbruddet i Løkka-klubben, som startet for vel tre uker siden, har gjort at samtlige i spiller- og støtteapparatet, med noen få unntak, har vært satt ut i kortere eller lengre tid. Flere er enda ikke helt friske etter å ha vært ute i hele perioden.

— Dette er det sykeste jeg har vært med på, sier hovedtrener Morten Elverud.

Tobias Lindström var mannen bak det meste Vålerenga skapte offensivt lørdag.

Han er en av få som har styrt unna sykdomsutbruddet. Lørdag ettermiddag var han svært stolt over det gutta hans viste ute på isen.

— I dag kjemper vi veldig bra. Med like mange spillere på isen vinner vi faktisk kampen. Det er over- og undertallsspillet vi må forbedre, mener han.

Til lørdagens derby måtte han hente inn flere spillere fra samarbeidsklubben Furuset. Spillerne som til daglig spiller i førstedivisjon gjorde et veldig bra inntrykk.

— Ba om å få spille kampen

Grüner-laget var langt fra fulltallige til lørdagens kamp. De måtte hente inn hele seks spillere fra Furuset for i det hele tatt å kunne stile lag. Derfor var det kanskje en stor overraskelse at også denne kampen ikke ble utsatt.

Daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen, mener likevel det var riktig å spille lørdagens kamp.

— Det er vi som ba om at kampen måtte spilles. Nå er det viktig for oss å få laget i gang igjen etter sykdomsperioden, sier han til VårtOslo.

Modig Grüner-start

Med tanke på alle fraværene Grüner fortsatt har i stallen, var starten på kampen ikke mindre enn imponerende fra gutta fra Dælenenga.

Visst satte storebror fra østkanten trykk i hjemmelagets sone av og til, men de store sjansene slet iskrigerne med å skape.

De gangene gutta i hvitt og rødt kom til sjanser, var også Grüner-keeper Linden Marshall sikker som banken.

Martin Røymark scorer gjestenes tredje mål på Grünerløkka lørdag.

Siste halvpart av perioden ble heller ikke den forventede overkjøringen fra Vålerenga som mange hadde sett for seg før kampen.

To minutter før pausesignalet lød klarte likevel Vålerenga-spillerne, i undertall, å ta ledelsen ved en av sesongens jevneste lagspillere Pontus Finstad.

Grüner får håpet tilbake

Etter å endelig ha fått hull på byllen i slutten av den første perioden, kom Vålerenga-spillerne tilbake på isen til den andre perioden med en mye mer offensiv innstilling enn hva de hadde vist i den første perioden.

Åpningsminuttene ble den reneste kanonaden mot Grüner-målet, og etter vel fire minutter kunne kaptein Martin Røymark doble ledelsen for de kongeblå.

Etter å ha fått sitt andre slag i trynet for dagen våknet Grüner-spillerne mer igjen, og lignet utover i perioden mer og mer på det de hadde vist i hele første periode.

Hjelp fikk hjemmelaget også midt i perioden da Thomas Olsen misset et straffeslag. Det åpnet for at hjemmelaget etterhvert kunne redusere ved svenske Karl Olovsson.

Det ble bare nesten for Grüner i byderbyet. Her jubler de for en av to scoringer fra kaptein Karl Olovsson.

Der og da var det et håp om at Grüner-spillerne kunne gå til siste pause bare et mål bak storebror fra Jordal, men tre minutter før periodeslutt skulle veteran Mathis Olimb igjen sende Vålerenga inn i en tomåls-ledelse.

Slitne hjemmespillere

Med 40 minutter spilt var det mindre enn forventet som skilte de to lagene ute på isen. De siste 20 minuttene ble det likevel klart at Grüners klart svekkede mannskap, etter en heroisk innsats så langt i kampen, begynte å bli klart mer slitne enn motstanderne fra østkanten.

Det førte til at gjestene dominerte stort i deler av perioden, uten at det ga de helt store utslagene i målprotokollen. Med en mann mer på isen skal Vålerenga, i overtall, øke ledelsen etter knapt halvspilt periode ved den nylig landslagsdebuterende Sander Thoresen.

Snikende trøtte muskler skulle likevel ikke hindre Grüner i å virkelig forsøke å få spilleforlengelse med mulighet for seier. Med tre minutter kunne kaptein Olovsson sette sin andre scoring for dagen.

Rett etter den scoringen tok hjemmelaget også ut keeper for å presse på for å få spilleforlenging, men med to sekunder igjen av perioden kunne da Vålerengas Tobias Lindström sette pucken i åpent mål.

Dermed tok iskrigerne med seg byderbyets tre poeng hjem til Jordal.

Grüner - Vålerenga = 2 - 5 (0-1,1-2,1-2)

Grüner ishall

310 tilskuere

Hoveddommere: Jørn Mccall Ekeberg / Mats Wikstrand

Utvisninger: GRÜ: VIF:

1.per: 0-1 (17.54) Pontus Finstad (Filip Lalande)

2.per: 0-2 (24.37) Martin Røymark (Tobias Lindström) 1-2 (33.39) Karl Olovsson (Nils Carnbäck / Jussi Tammela) 1-3 (36.52) Mathis Olimb (Lindström / Sander Thoresen)

3.per: 1-4 (48.57) Thoresen (Kalle Ekelund / Lindström) 2-4 (56.51) Olovsson (Tammela / Carnbäck) 2-5 (59.58) Lindström (Ræymark / Rasmus Ahlholm)