Selv om Pål Hagen poserer som en verdensmester på bildet, går han på ski, mest for helsas skyld

Skiføre i marka nå. – Det er deilig å komme seg ut på ski

Siste ukes nedbør falt som snø i Nordmarka og i Lillomarka. Bymiljøetaten og Skiforeningen har vært ute og preparert løyper. De ivrigste skiløperne har allerede mange mil på ski bak seg. Vi møtte noen av dem i dag, og det var mange store smil å se.

Publisert

Allerede onsdag klarte bymiljøetatens løypekjørere å pakke snøen på skogsbilveiene nær byen. Da var det foreløpig ikke snø nok til å lage spor med løypeprepareringsmaskinene.

Men det tok ikke lang tid før de ivrigste var ute på ski. Værmeldingene fortalte om varmegrader og regn i løpet av helga, og skifolket visste å benytte seg av den første snøen.

Utover fredagen har løypekjørerne fra bymiljøetaten og Skiforeningen satt spor og preparert løyper fra nordenden av Sognsvann, Frognerseteren og Holmenkollen. Med føremeldingen kommer en liten påminnelse om at snølaget fortsatt er tynt og at grus i løypa kan forekomme.

Værmeldingen for marka de neste dagene sier temperaturer litt over null grader i marka og nedbør, som sludd og snø.

Mens det i byen er regn og vått, har det falt snø i marka. I Lillomarka er det gode muligheter for både å gå på klassisk vis og for skøyting

På ski for helsas skyld

Pål Hagen (68) poserer som en verdensmester da vi vil ta bilde, men bedyrer at hans beste prestasjon i skiløypa er to andreplasser i Holmenkollmarsjen.

— I dag har jeg gått rundt fem kilometer. Jeg går på ski, først og fremst for helsas skyld, for å styrke musklene rundt kneet. Jeg har dårlige knær og vil for all del unngå å måtte få en kneprotese, sier Hagen.

Dagens forhold kaller han, sånn passe.

— Forholdene er som du ser dem. Det er våt nysnø. Noen steder er det spor, men de fleste steder er det ikke. Jeg brukte VR 60, og det gikk bra, sier Hagen.

Selv om det er skiforhold fra Linderudkollen og helt inn til Skytta i Nittedal foretrekker Ida Jahr (45) og Katrine Weirsteen Bjerde (60) å gå noen runder mellom Linderudkollen og Solemskogen. Etter skituren har de bestilt badstutime.

Skientusiastene Ida Jahr (til venstre) og Katrine Weirsteen Bjerde var glade over å få brukt skiene.

Bryr seg ikke om føret er dårlig

— Jeg gikk på kurs i fjor, og lærte meg å skøyte på ski. Kurset gikk fra Linderudkollen, og jeg visste at det var fint å gå her. Det er så mørkt og trist i byen. Det er deilig å komme seg ut på ski. Jeg har skøyteski i dag, men de glir så dårlig at jeg kan gå litt klassisk med dem når jeg blir sliten, sier en blid Katrine.

— Jeg synes forholdene er helt greie. Jeg bryr meg ikke om at skiføret er dårlig, jeg skal på ski uansett. Det er så deilig å gå på ski, og jeg går så ofte som mulig. Jeg bor nær Østmarka, og der er det gjerne best forhold for grusski, sier Ida.

Hun har en sommer med stand up padle board bak seg og mener det har gjort godt for styrken i beina og for balansen.

Powered by Labrador CMS