– Dette er en fin førjulsgave til KFUM, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

Førjulsgave til KFUM: Får statlig støtte til de økte gasskostnadene. – Veldig bra

Regjeringen har besluttet å gi økonomisk støtte til idrettslag som opplever økte kostnader i forbindelse med de høye gassprisene. KFUM Oslo er blant lagene som kan glede seg.

Publisert

– Nå trenger ingen lengre frykte at høye gasspriser vil stenge ned idrettsanlegg, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

De fleste av idrettslagene i Oslo bruker strøm til å varme opp kunstgressbaner og anlegg, samt holde flomlysene på. Færre bruker gass som energikilde. Blant disse er KFUM Oslo.

De sistnevnte har inntil nå ikke vært omfattet av regjeringens strømstøtteordning. Det blir det en endring på.

Tilsvarer strømstøtten

Den nye gass-støtten skal være på samme nivå som strømstøtten, opplyser regjeringen.

– Vi har lyttet til idrettens bekymringer, og nå som vi har fått nødvendig informasjon om omfang og kostnader, er det veldig godt å kunne legge fram dette forslaget som gir idretten støtte til økte gassregninger. Denne støtten er derfor viktig for at idrettslagene skal kunne opprettholde tilbudet, sier Trettebergstuen.

– Fin førjulsgave

KFUM Oslo er blant idrettslagene som har merket de høye gassprisene på kontoen den siste tiden.

– Dette er en fin førjulsgave til KFUM, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

– Nå får vi se på tallene, men dette gjør at vi nærmer oss normal drift. Det er veldig bra. Det viktigste er at det blir en likhet med dem som har utfordring med strøm og andre energityper, sier han.

Powered by Labrador CMS