Bistandsadvokat til fornærmede i Høiby-saken, Mette Yvonne Larsen, møtte pressen onsdag.

Bistandsadvokat for fornærmet i Høiby-saken: – Hun føler seg veldig sviktet. Hun er sjokkert

Bistandsadvokat til fornærmede i Høiby-saken, Mette Yvonne Larsen, sier at hennes klient har ventet på at Marius Borg Høiby skal komme med en innrømmelse.

Publisert

Den fornærmede kvinnen var klar over at Høibys uttalelse kom i dag, sier bistandsadvokaten til fornærmede, Mette Yvonne Larsen.

– Hun har ventet på dette siden jeg ble kjent med henne. At han skal innrømme hva han har gjort og at han skal beklage og legge seg flat. Det har vært hennes ønske over tid, sier Larsen.

– Hun har det vanskelig, men det at han går ut med dette nå gjør det bedre for henne. Hun blir trodd, fortsetter hun.

Larsen sier at hennes klient ønsker at Marius Borg Høiby skal la seg avhøre til politiet.

– At han ikke bare kommer med en sånn melding, men at han også går i avhør. Det blir en måte for begge å komme seg videre, fortsetter Larsen.

Hun legger til at hennes klient ikke har sagt noe om at hun og Høiby fremdeles er i et forhold.

– Det har jeg ingen informasjon om, og det oppfatter jeg ikke at de er, sier hun.

– Hjelper ikke å gå ut i avisa

Høibys forsvarere, Øyvind Brattlien, sier til TV 2 at uttalelsen til Borg Høiby er en erkjennelse av straffskyld.

«Han har formelt ikke tatt stilling til straffskyld da han ikke har vært i avhør, men i realiteten er dette en erkjennelse av straffskyld etter siktelsen», skriver han i en tekstmelding til kanalen.

For bistandsadvokat Larsen er ikke dette nok.

– Det hjelper ikke å gå ut i avisa. Han må gå i avhør og tilstå til politiet, sånn at man kan få en ryddig rettsprosess. Saken slutter ikke med dette, sier bistandsadvokaten.

Kvinnen skal i politiavhør sammen med sin bistandsadvokat, men Larsen vil ikke kommentere når dette eventuelt vil skje.

– Politiet var ikke kjent med dette før det kom i mediene. Vi viser for øvrig til det som ble uttalt i går og i dag. Utover det har vi per nå ingen kommentarer, sier politiadvokat Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt til TV 2 onsdag ettermiddag.

Skuffet over medielekkasjer

Voldsepisoden i leiligheten på Frogner har blitt mye omtalt i mediene den siste uken. Dette har vært vanskelig for kvinnen, sier bistandsadvokaten.

– Hun er sjokkert og skuffet over alle lekkasjene som har vært i denne saken. Ikke minst til Se og Hør, hvor man sitter med etterforskningsbilder, man sitter med lydopptak. Det er veldig dramatisk for hennes liv.

Se og Hør publiserte denne uken bilder av åstedet.

– Hun vet at det verken er bistandsadvokat, forsvarer eller politi som har lekket dette. Så hun føler seg veldig sviktet av de lekkasjene. Hun er sjokkert over Se og Hør som bruker sånne metoder, og legger ut privatlivet til unge folk. Det skulle ikke skjedd, sier Larsen på vegne av sin klient.

Se og Hørs sjefredaktør Ulf André Andersen forsvarer metodene til bladet overfor TV 2 onsdag.

– Vårt kildevern er 100 prosent absolutt. Folk som deler informasjon med oss skal være trygge på det. Vi mener at det er presseetisk forsvarlig å publisere disse bildene fordi dette har stor interesse, og det forteller noe om dramatikken i saken. Det er utelukkende journalistisk motivert, og vi har brukt ordinær journalistisk metode, sier redaktøren til kanalen.

Powered by Labrador CMS