Nødetatene på stedet med store styrker onsdag ettermiddag.

Høyt smell og røyk ved blokk på Kampen skyldtes eksplosjon

– Det jobbes med å innhente vitneopplysninger fra beboere, for å kartlegge hendelsesforløp, ifølge politiets operasjonsleder.

Publisert

– Politiet har mange ressurser i området etter melding om et høyt smell og noe røyk, meldte Oslo-politiets operasjonssentral i en oppdatering klokken 14.37.

– Det er så langt ikke avdekket at noen er skadet eller at bygninger på stedet er påført skade, het det videre om hendelsen nødetatene rykket ut til på Brinken på Kampen.

Sperringer

– Området er nå sperret, og det er ikke mulig å komme inn til aktuell adresse, informerte operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt i en melding til pressen like etter.

Politiet på stedet bevæpnet seg og tok både drone og helikopter i bruk, ifølge NTB, som videre meldte at politiets sperringer på stedet ble utvidet.

Samtlige nødetater kom til stedet med flere ressurser.

Politiet i området på Kampen etter kraftig smell og røykutvikling.

– Ingen evakuert

– Det som har blitt avdekket er en eksplosjon på utsiden av en blokk på stedet. Det er ikke meldt om verken person- eller strukturell skade på bygg. Ingen er per nå evakuert, opplyste operasjonsleder Øyvind Hammervold i Oslo politidistrikt i en melding til pressen like etter klokken 15.30.

– Det jobbes med å innhente vitneopplysninger fra beboere, for å kartlegge hendelsesforløp. Per nå er ingen mistenkt i saken, la han til.

– Begrenset

– Før halv tre i dag fikk politiet melding om en eksplosjon eller i hvert fall et smell på Brinken på Kampen. Samtlige nødetater rykket ut. Når vi kommer fram, finner vi at det har vært en liten eksplosjon eller detonasjon av noe vi ikke helt vet hva er, men som blir betegnet som begrenset, utdypet politiets innsatsleder på stedet, Thomas Broberg.

Alt tyder på at eksplosjonen har skjedd på bakkeplan utenfor en oppgang, ifølge innsatslederen som ikke ville kommentere hva det er som har eksplodert. Det betegnes imidlertid som noe med lite skadepotensial.

Trygt å ferdes i området

Broberg understreket videre at politiet anså det som trygt å ferdes i området.

Politiet gikk senere på ettermiddagen over i en etterforskningsfase og satte i gang med krimtekniske undersøkelser på stedet.

– Det er gjort søk etter den eller de som eventuelt har forårsaket eksplosjonen – uten funn. Politiet har foreløpig ingen mistenkte, fortsatte innsatslederen. 

Sent onsdag kveld ble det på sin side klart at politiet hadde pågrepet en ung mann i forbindelse med saken.

– Uheldig

– Det er klart det er uheldig. Det smeller kraftig fra det vi har fått fortalt, og det skaper selvfølgelig ubehag i området, sa innsatslederen om hendelsen som skapte massiv uttrykning. 

Også personell med spesialkompetanse for å håndtere eventuelle eksplosiver ble kalt til stedet.

Powered by Labrador CMS