Fotografer hadde torsdag morgen tatt plass utenfor politihuset på Grønland i forbindelse med det planlagte avhøret av Marius Borg Høiby torsdag, som er blitt utsatt til neste uke.

Derfor utsettes torsdagens avhør av Marius Borg Høiby

Dette er årsak til utsettelsen.

Publisert

Politiadvokat Henriette Taxt Røstadli i Oslo politidistrikt sier det ikke blir avhør av Marius Borg Høiby denne uken fordi hans advokat er forhindret fra å møte.

– Det tas sikte på å gjennomføre avhør av ham neste uke, sier Røstadli i en pressemelding.

NRK meldte først om utsettelsen.

NTB har forsøkt å få kontakt med Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, uten hell.

Elden: – Uheldig

– Det er uheldig for fremdriften, men har normalt en grunn. Vår klient hadde håpet på en snarlig forklaring, da ventetid er en belastning, sier John Christian Elden til VG.

Han er bistandsadvokat for Nora Haukland, ekskjæreste av Høiby og én av de fornærmede i saken.

Politiet rykket 4. august ut til en adresse på Frogner i forbindelse med en voldshendelse i en leilighet i løpet av natten.

Det var først én kvinne som hadde status som fornærmet i saken. Høiby innrømmet 16. august at han hadde utøvd kroppskrenkelse og skadeverk. Han kalte den fornærmede kvinnen sin kjæreste og pekte på at han har rusproblemer og psykiske lidelser.

Vil ikke si når avhøret skal holdes

Verken politi eller forsvarer har ønsket å gi konkrete opplysninger om tidspunktet for avhøret.

– Etter ønske fra advokat har vi ikke gått ut med tid og sted for avhør. Vi vil generelt gi noe mer informasjon i saken på fredag, opplyser pressesjef Unni Grøndahl i Oslo politidistrikt.

Powered by Labrador CMS