Oslo 20220625. En politikonstabel med en blomst i uniformen ved London Pub hvor en stor gruppe mennesker har samlet seg for å legge ned blomster.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Pride-paraden: Politiet vil være bevæpnet og det er droneforbud over Oslo sentrum.

Pride-paraden: – Politiet vil være godt synlig for å sikre arrangementet

– Vi ønsker alle en god Pride-feiring, sier politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen lørdag formiddag. Han minner både om droneforbud under paraden og stengte gater i sentrum.

Publisert

– Politiet har god kommunikasjon med arrangør og øvrige samarbeidsaktører, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen før Pride-paraden lørdag.

Paraden starter klokken 12 og innebærer at en rekke gater i sentrum er stengt frem til avslutningen ved 17-tiden.

Droneforbud

Politiet vil være bevæpnet og det er droneforbud over Oslo sentrum.

– Restriksjonsområdet for fly og drone er det samme som tidligere varslet, og strekker seg noe utover den normale R102, sier Gulbrandsen.

Koden R102 er området i sentrum der det altså er forbudt å fly drone lørdag (se illustrasjon).

Dette er området Luftfartstilsynet definerer som R102 der det er forbudt å fly drone under Pride-paraden lørdag. Illustrasjon: Luftfartstilsynet
Dette er området Luftfartstilsynet definerer som R102 der det er forbudt å fly drone under Pride-paraden lørdag.

Ikke kjent med trusler

Politiet er ikke kjent med konkrete trusler mot den kommende prideparaden og opplyser at de ser færre trusler og hatefulle ytringer enn ved fjorårets feiring. Trusselbildet evalueres kontinuerlig.

– Vi har tett dialog med PST, som utarbeider trusselvurderinger, sa stabssjef Harald Nilssen ved Oslo politidistrikt til ABC Nyheter tidligere denne uken.

Det vil være mye uniformert og sivilt politi til stede i Oslo sentrum under paraden og ved noen av de andre arrangementene. Politiet bekrefter at det vil være høy beredskap og oppfordrer folk til å melde fra hvis man ser noe politiet bør få vite om.

Powered by Labrador CMS