Kampviljen er på topp hos de streikende bussjåførene i Unibuss. — Vi har alt for liten innvirkning på vår egen hverdag, mener de.
Kampviljen er på topp hos de streikende bussjåførene i Unibuss. — Vi har alt for liten innvirkning på vår egen hverdag, mener de.

Busstreiken trappes opp fra lørdag. - Vi har ingen ting å si i hverdagen, mener sjåførene

Stadig høyere krav til lavtlønnede sjåfører gjør at fagforeningene mener busstreiken var uunngåelig. — Allerede i dag er det vanskelig å rekruttere sjåfører, og jeg frykter dette bare vil forsterke seg framover om ikke noe blir gjort nå, sier Frode Eriksen, nestleder i bussklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening.

Publisert

Siden snaut 4000 bussjåfører gikk ut i streik mandag morgen, har all busstrafikk i hovedstaden og regionen rundt stått stille. Fra lørdag kan streiken bli ytterligere trappet opp. Koronapandemien til tross skorter det ikke på streikeviljen blant hovedstadens bussjåfører.

— Vi streiker ikke fordi vi synes det er morsomt å være i konflikt med arbeidsgiver. Vi streiker fordi vi nå har kommet til et punkt hvor det er helt nødvendig å stå på kravene for å sikre framtiden for landets bussjåfører, sier nestleder i bussklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Frode Eriksen, til VårtOslo.

I Oslo og omegn fører streiken til at ingen av Ruters by- eller regionbusser har vært i trafikk siden søndag kveld.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp