Blir dobbelt så lang: Linje 34 kommer snart til å få leddbusser på alle avganger. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Blir dobbelt så lang: Linje 34 kommer snart til å få leddbusser på alle avganger. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Ruter lanserer mange flere og lengre avganger. Her er de nye mulighetene dine!

Publisert

Ruter lanserer tidligere, senere og flere avganger på mange linjer i Oslo. Ruteendringene er omfattende og gir deg mange nye muligheter!

Fra og med 2. april lanserer Ruter en rekke ruteendringer, og mange av disse er heldigvis av positiv art for folk flest.

Tilbudsøkningen er gjort mulig gjennom økte billettinntekter og økte bevilgninger fra Ruters eiere, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.  Totalt bruker Ruter 150 «friske» millioner kroner på tilbudsøkningen. For Oslo økes kollektivsatsingen med 79,5 millioner kroner i år.

– Byrådet vil gjøre det enklere å reise miljøvennlig i hverdagen og la bilen stå, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg.

— I årets budsjett har vi økt bevilgningene kraftig til kollektivtrafikken, og fra 2. april får Oslos innbyggere nyte godt av bedre kapasitet og flere avganger på buss, t-banen og på trikk i Oslo.

Så, la oss ta en titt på endringene!

Gode (rute)tider på Kjelsås, Sagene, Løkka og Frogner

Ett av områdene som får et skikkelig løft er Kjelsås, hvor trikkens linje 12 forlenges fra Disen til Kjelsås hele driftsdøgnet. Trikken får også omtrent en halvtime senere avganger på alle linjer på kvelden.

For Kjelsås sin del vil det, i tillegg til forlengelse av trikkens linje 11, komme en ny nattbussrute (N11) som følger trikkens trasé fra Majorstuen, via Grünerløkka til Kjelsås.

Sammen med nattbussruten N12 blir det fra begynnelsen av april 15 minutters frekvens natt til lørdag og natt til søndag på strekningen Jernbanetorget – Grünerløkka – Torshov – Storo – Kjelsås.

Området vil med dette nærmest få et 24-timerstilbud fra fredag morgen til søndag kveld!

Mer T-bane for penga

T-banen får også utvidet driftstid.

Fra 2. april starter den å kjøre omtrent en halvtime tidligere på morgenen og avslutte en halvtime senere på kvelden på alle linjer.

Alle linjer som mater til T-banen, for eksempel bussen eller trikken du tar til T-banen din, vil også få forlenget driftstid slik at de korresponderer med T-banen.

Nye, miljøvennlige busser med ladepunkt for mobil

Parallelt med denne ekstra-satsingen lanseres mange splitter nye busser i indre by (Unibuss) og på linje 25 (Nobina). Dette betyr 104 nye busser med mer miljøvennlige motorer (Euro VI) i drift som kjører med bærekraftig biodrivstoff på tanken.

Disse bussene har også USB-ladepunkter montert ved hver seterad slik at du kan lade underveis på reisen!

En av de største tilbudsforbedringene på buss skjer på linjene 28 og 34, som nå får leddbuss slik at det blir plass til flere passasjerer. På linje 34 skal absolutt alle avganger ha leddbuss.

Leddbussene på linje 54 får snart selskap av leddbusser på alle 34-avganger på samme rute. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Leddbussene på linje 54 får snart selskap av leddbusser på alle 34-avganger på samme rute. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Det blir også hurtigere avganger på linjene 20 og 37, som får timinuttersfrekvens hele kvelden.

Linje 25 erstatter linje 22, som legges ned. Disse linjene har hatt tilnærmet samme trasé helt fra Majorstuen til Bjerke, som er den strekningen med flest passasjerer. Linje 25 vil gå så ofte som hvert femte minutt i rushtiden mellom Kjelsås og Majorstuen. Mellom Lørenskog stasjon og Kjelsås vil det være avgang hvert tiende minutt i rushtiden.

Busser i taktfast marsj

På strekningen mellom Jernbanetorget og Sagene taktes nå også linjene 34 og 54 bedre slik at de får jevnere avganger. Med andre ord skal det bli færre tilfeller med ingen buss, så plutselig to samtidig.

En liten reduksjon i tjenesten her er at 54 går fra å ha avganger hvert 10. minutt mellom rushtidene til avganger hvert 15. minutt. Men den planlagte jevnere takten mellom linjene 34 og 54 bøter forhåpentligvis på dette.

Linje 54 får færre avganger mellom rushtidene, men skal times bedre med 34-bussen på samme linje slik at de ikke ankommer nesten samtidig. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Linje 54 får færre avganger mellom rushtidene, men skal times bedre med 34-bussen på samme linje slik at de ikke ankommer nesten samtidig. Foto: Tarjei Kidd Olsen

Totalt 1116 flere avganger

Totalt blir det 1116 flere T-bane- buss- og trikkeavganger i Oslo fra 2. april:

  • T-bane: 171 flere avganger pr. uke
  • Trikk: 159 flere avganger pr. uke
  • Buss Oslo: 786 flere avganger pr. uke

Du kan sjekke reiseplanleggeren til Ruter for å se om din linje er endret eller om du har fått nye reisemuligheter. Alle detaljene finner du her.

God Ruter-tur!

Powered by Labrador CMS