Rundt 150 biler aksjonerte mot bompenger på torsdag. De kjørte i 10-20 km/t fra Skøyen til sentrum. Foto: Marius Stenberg / ABC nyheter
Rundt 150 biler aksjonerte mot bompenger på torsdag. De kjørte i 10-20 km/t fra Skøyen til sentrum. Foto: Marius Stenberg / ABC nyheter

– Det er selvfølgelig surt å betale bompenger, men få ting gjør så mye bra for byen vår. Ja til bompenger

På tross av enorm mediedekning i landets største aviser, floppet gårsdagens bom-demonstrasjon i Oslo. Det er godt nytt for Oslo.

Publisert

Knapt 150 biler kjørte på torsdag sakte inn i Oslo fra Sandvika for å demonstrere mot det de opplever som for høye bompenger. Det er ikke akkurat imponerende og må ha vært en stor skuffelse for aksjonistene, etter flere uker med nyheter om det såkalte "bom-opprøret" i Sandnes og Stavanger. Ordtaket "opp som en løve, ned som en skinnfell" har vel sjelden vært mer beskrivende.

Vi som bor i Oslo vet at det omtrent daglig samles aksjonister for en eller annen sak for å demonstrere her. Med unntak av Pride, kvinnedagen, arbeidernes dag og et par til, er de fleste relativt beskjedne saker. Mediedekningen er som regel deretter.

Ikke mye å vise til

Derfor var det et merkelig skue å se riksavisene ta frem krigstypene før gårsdagens demonstrasjon. Dette på tross av at bare 500–600 hadde meldt sin ankomst på Facebook, som vi jo alle vet betyr at kun en brøkdel faktisk har tenkt å møte opp. Aksjonen med det selvmotsigende navnet “Ja til miljø, nei til økte bompenger” er heller ikke en nyhet. De har holdt på i omtrent to år, uten særlig mer å vise til enn et par grundig nedstemte innbyggerforslag i Oslo bystyre.

Mest av alt viser gårsdagens aksjon at vi som bor i Oslo-området stort sett er fornøyd med tingenes tilstand. De aller fleste forstår at bompenger er et nødvendig onde i en storby.

Les også: Vil du vite hvor mye du må ut med i bompenger? Sjekk denne bompengekalkulatoren

Bompengene hjelper byen vår

Bompengene reduserer den helseskadelige luftforurensningen, så barna våre kan puste tryggere. De er med på å holde billettprisene på t-banen og trikken nede på et levelig nivå og bidrar til at kollektivtilbudet forbedres i stort tempo.

Bompengene gjør at vi i stadig større grad lar bilen stå når vi ikke trenger den, og at det nå er flere som reiser kollektivt enn med bil. De bidrar til at vi år for år setter nye rekorder i antall kollektivreisende og i antall hverdags-syklister.

Og ikke minst - bompengene bidrar til å redusere køene for næringslivet og for de som faktisk er avhengige av å kjøre bil i hverdagen.

Det er selvfølgelig surt å betale bompenger, men det er også få ting som gjør så mye bra for byen vår. Ja til bompenger!

Powered by Labrador CMS