Dette bildet er fra da miljøbyråd Lan Marie Berg åpnet Vulkan ladestasjon i 2017. Byråden har fått stadig mer å juble for på elbilfronten siden den gang, og nå har det tatt helt av i Oslo. Hele åtte av ti solgte biler i Oslo i første halvdel av mars var elbiler. Foto: Christian Boger

Elbilsalget i både Oslo og Norge slår alle rekorder

Ny verdensrekord: – Oslo er nå hele verdens elbilhovedstad, sier miljøbyråd Lan Marie Berg.

Publisert

Nær åtte av ti nye biler som ble solgt i hovedstaden i første halvdel av mars var elbiler.

Det er E24 som skriver om de svært oppsiktsvekkende tallene for hovedstaden.

– Oslo er nå hele verdens elbilhovedstad. Så langt denne måneden har åtte av ti nybilkjøpere i byen valgt elbil. Det er helt utrolig, og jeg er stolt av at så mange Oslo-folk velger miljøvennlig, sa miljøbyråd Lan Marie Berg i en kommentar til E24 i går.

Av alle nye biler solgt i Oslo i perioden 1.–17. mars utgjorde elbiler 77 prosent, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

En Tesla Model S står til lading på på en supercharger i Østfold. Foto: NTB Scanpix / Tore Meek

Ny norsk rekord

Også tallene for hele Norge, som ble offentliggjort i dag, slår rekorder. Hele 58,4 prosent av bilene solgt i landet i mars var nullutslippsbiler, ifølge en annen sak i E24.

Du leser riktig: Det selges nå, for første gang, flere elbiler enn biler med fossilt drivstoff i Norge. Og det selges flere elbiler per innbygger i Norge enn i noe annet land i verden.

Og Oslo er overlegent på salgstoppen.

Ny Tesla-rekord i Norge

Tesla bidrar selvfølgelig til rekordene. Aldri tidligere har noen bilmodell blitt levert i et så høyt antall i Norge som Tesla Model 3 ble i mars, melder NTB.

I mars ble det levert ut 5.315 nye Tesla Model 3, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Det er ny leveringsrekord for én måned i Norge, med solid margin.

Den knuser Nissan Leafs 2.172 fra mars i fjor. For øvrig ble nummer to på statistikken for mars 2019 Volkswagen Golf, med 979 biler.

Tesla åpnet for Model 3-reserveringer i mars 2016. Her vises bilen for første gang i Norge i desember 2018. Foto: Morten Abrahamsen / NTB scanpix

Bellona jubler

For ti år siden sørget Bellona for kjøpet av den første Teslaen i Norge. – Det er enormt motiverende, sier Bellonas leder Frederic Hauge i en pressemelding.

– Vi er stolt over Bellonas arbeid, sier Hauge. — Vår 30 år lange elbilsatsing gir endelig resultater.  Vi ser at det nytter å sloss. Nå må det bygges infrastruktur og batterier, slår han fast.

Powered by Labrador CMS