Marius Borg Høiby avbildet ved en tidligere anledning.

Marius Borg Høiby ilagt besøksforbud – dette sier politiet om årsaken

Besøksforbudet gjelder til neste vår.

Publisert

Marius Borg Høiby er ilagt besøksforbud mot den fornærmede kvinnen i saken der kronprinsesse Mette-Marits sønn er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk etter en voldshendelse i en Frogner-leilighet natt til 4. august. Siktelsen ble senere utvidet til å gjelde trusler i tilknytning til en telefonsamtale i kjølvannet av hendelsen.

– Ja, det stemmer. Frem til mars 2025. Dette ble vurdert som nødvendig, men jeg har ingen andre kommentarer, sier bistandsadvokat for kvinnen, Mette Yvonne Larsen, til Aftenposten om besøksforbudet.

Kort tid etter at siktelsen ble kjent, kom det fram at kvinnen ikke ønsket besøksforbud. Dette har nå endret seg, bekrefter Larsen.

– Fornærmede ønsker det

– Grunnlaget for besøksforbudet er at fornærmede ønsker det. Utover dette kommer Oslo politidistrikt ikke til å gå inn i detaljer om bakgrunnen for ileggelsen. Besøksforbudet er forkynt for Høiby, det gjelder fra 2. september 2024, og han har samtykket til ileggelsen, opplyser politiadvokat Andreas Kruszweski i Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

I forrige uke, etter å ha vært i sitt første avhør med politiet, reiste Høiby til Italia. Forsvarer Øyvind Bratlien opplyste at Høiby reiste til Italia etter råd fra ham.

Bratlien opplyste i forrige uke at det ikke er tatt stilling når neste avhør av Høiby skal skje.

Høiby har i en skriftlig uttalelse til pressen innrømmet at han «utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel». 

Han sa at han ville ta ansvar for sine handlinger og pekte på at han har rusproblemer og psykiske lidelser.

Har all etterforskning

Høiby etterforskes også for mishandling i nære relasjoner mot sine to ekskjærester Nora Haukland og Juliane Snekkestad, som har anklaget ham for psykisk og fysisk vold. Begge to har vært i avhør med politiet.

Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma er Hauklands bistandsadvokat sammen med John Christian Elden.

– Vi har ikke bedt om at Høiby ilegges et kontakt- og besøksforbud. Haukland er for tiden bortreist i forbindelse med en TV-innspilling, sier hun til NTB.

All etterforskning i sakene knyttet til Høiby har Oslo politidistrikt nå ansvar for etter at politiets etterforskning av forholdet mellom Høiby og Snekkestad ble overført fra Sør-Øst politidistrikt. Han er også anmeldt for brukstyveri av en scooter.

Powered by Labrador CMS