Enten du reiser med trikk, bane, buss eller båt blir det billigere å ha med barn på reisen denne sommeren.
Enten du reiser med trikk, bane, buss eller båt blir det billigere å ha med barn på reisen denne sommeren.

– Utrolig glad for at vi nå får på plass en løsning hvor det blir gratis

Skal du benytte deg av kollektivtransport med barn på tur i Oslo, blir reiseutgiftene rimeligere denne sommeren.

Publisert

 – Jeg er utrolig glad for at vi nå får på plass en løsning hvor det blir gratis for voksne å ta med inntil fire barn på buss, bane og båt i sommer. I en tid der alt blir dyrere, er dette en håndsrekning til barnefamilier.

Det uttaler byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG), i en pressemelding.

Telles ikke med

Fredag kom nemlig meldingen om at kollektivtransport for barn i følge med voksne blir gratis gjennom sommerferien, i perioden fra 21. juni til 21. august. Med gyldig billett, kan alle over 18 år ta med seg inntil fire barn på reisen innenfor Sone 1 i Oslo.

Barn under seks år reiser allerede gratis kollektivt med Ruter til enhver tid og vil ikke regnes blant «kvoten» på fire barn, påpekes det.

Videre heter det at ordningen er en utvidelse av grupperabattordningen, tidligere familierabatt, som normalt gjelder i helger og på kveldstid på hverdager for hele Ruters område, Viken Inkludert.

Håper på effekt

Miljø- og samferdselsbyråden håper at billigere reisemuligheter vil få både fastboende og tilreisende barnefamilier til å bruke tilbudene som finnes i byen mer aktivt.

– Nå blir det enda billigere å tilbringe ferien i Oslo. Og enklere å komme seg til byens mange strender, øyer og gode kulturtilbud uten at det skal koste for mye. Ingenting er mer miljøvennlig enn nærferie eller såkalt «staycation», men mange har heller ikke anledning til å reise bort, fortsetter Stav.

Powered by Labrador CMS