Video: Audun Reime Berthelsen

Oops, hvor i all verden ble det av sykkelveien? – Dette er en av byens dårligste sykkelvei-løsninger. Se videoen

Her kolliderer syklister fra Ibsens gate nesten i både fotgjengere og rundkjøring. – Jeg synes det er veldig dumt når sykkelveien bare ender på den måten. Hvis sykkelveien hadde vart noen meter til, ville bilistene sett at det kan komme syklister ut i rundkjøringen, sier sykkelbud Audun (29).

Publisert

Fra full fart møter syklister i Ibsens gate en utrygg slutt på sykkelveien når de kommer til Solli plass. Først risikerer syklisten å kollidere i fotgjengere, for deretter å dumpe ned fra fortauskanten og ende i en uoversiktlig og travel rundkjøring.

Sykkelbud Audun Reime Berthelsen har syklet over hele byen. Dette er et av de verste stedene for syklister, mener han.
Sykkelbud Audun Reime Berthelsen har syklet over hele byen. Dette er et av de verste stedene for syklister, mener han.

– Det ville vært mye bedre å gjøre som i krysset mellom Thorvald Meyers gate og Sannergata på Grünerløkka, hvor det er laget en sykkelsnarvei sånn at man slipper å sykle på fortauet. Da beholder man momentumet og det blir mye enklere å sykle. Det er også mye tryggere for fotgjengere, mener sykkelbud Audun Reime Berthelsen.

– Veldig rar løsning

Han er klar over at syklisten har vikeplikt for fotgjengere og inn i rundkjøringen, men for både fotgjengerne som kommer rundt hjørnet og for bilistene, kommer syklisten fra ingensteds.

– Det er veldig rart at de har valgt en sånn løsning da det bygget dette. Dette er en av byens dårligste sykkelvei-løsninger, mener syklist Berthelsen, som har regnet ut at han har syklet over 5000 kilometer i byens gater.

Powered by Labrador CMS