Video: Audun Reime Berthelsen

Oops, hvor i all verden ble det av sykkelveien? – Dette er en av byens dårligste sykkelvei-løsninger. Se videoen

Her kolliderer syklister fra Ibsens gate nesten i både fotgjengere og rundkjøring. – Jeg synes det er veldig dumt når sykkelveien bare ender på den måten. Hvis sykkelveien hadde vart noen meter til, ville bilistene sett at det kan komme syklister ut i rundkjøringen, sier sykkelbud Audun (29).

Publisert

Fra full fart møter syklister i Ibsens gate en utrygg slutt på sykkelveien når de kommer til Solli plass. Først risikerer syklisten å kollidere i fotgjengere, for deretter å dumpe ned fra fortauskanten og ende i en uoversiktlig og travel rundkjøring.

Sykkelbud Audun Reime Berthelsen har syklet over hele byen. Dette er et av de verste stedene for syklister, mener han.

– Det ville vært mye bedre å gjøre som i krysset mellom Thorvald Meyers gate og Sannergata på Grünerløkka, hvor det er laget en sykkelsnarvei sånn at man slipper å sykle på fortauet. Da beholder man momentumet og det blir mye enklere å sykle. Det er også mye tryggere for fotgjengere, mener sykkelbud Audun Reime Berthelsen.

– Veldig rar løsning

Han er klar over at syklisten har vikeplikt for fotgjengere og inn i rundkjøringen, men for både fotgjengerne som kommer rundt hjørnet og for bilistene, kommer syklisten fra ingensteds.

– Det er veldig rart at de har valgt en sånn løsning da det bygget dette. Dette er en av byens dårligste sykkelvei-løsninger, mener syklist Berthelsen, som har regnet ut at han har syklet over 5000 kilometer i byens gater.

Powered by Labrador CMS