Det blir mye liv og røre i og rundt Bislett Stadion lørdag ettermiddag i forbindelse med KK-mila. Det påvirker kollektivtrafikken. Her fra tidligere i sommer.

Endringer for flere sentrale busslinjer: – Stengte gater og mye folk

Fem busslinjer rammes. I tillegg er oppfordringen klar til øvrige kjørende: – Følg godt med om du har gateparkering av bil.

Publisert

Mens trikken må vike for bilfri markedsdag i Bogstadveien og Hegdehaugsveien store deler av lørdagen, gjør løpeglade damer sitt til at Ruter ikke får betjent alle stoppesteder på flere av sine busslinjer denne solrike septemberettermiddagen.

Lørdag 7. september går nemlig KK-mila av stabelen med Bislett Stadion som start og mål. 

Løpet går via Alexander Kiellands plass, opp til Voldsløkka, og ned til Bislett igjen.

– Idrettsarrangement fører til stengte gater og mye folk, konstaterer Ruter selv i sin oppdatering om busslinjene som berøres.

– KK-mila påvirker bussene 20, 21, 34, 37 og 54 fra cirka klokken 13.00 til 18.00. Du finner endringene i reiseplanleggeren, heter det videre fra kollektivselskapet.

Se hvordan busslinjene påvirkes nederst i saken.

– I perioder helt stengt

– For deg som bor i området Bislett, St. Hanshaugen, Ila, Sagene, og opp til Voldsløkka, så vil det 7. september være begrenset fremkommelighet. I perioder vil gatene være helt stengt for gjennomkjøring, og i andre perioder vil det være mulig å bli sluset ut, opplyser KK-mila selv i sitt nabovarsel.

– Politiet håndhever

– Gatene vil bli åpnet og lukket i det tidsrommet hvor det er løpere i løypa. Det betyr at starten av løypen vil bli stengt først, og åpnet for gjennomkjøring først. Det er politiet som håndhever dette, understreker arrangøren, som legger til:

– Enkelte gater kommer til å bli stengt for gateparkering. Oslo kommune håndhever dette, og det vil bli satt opp skilt i gatene. Følg derfor godt med om du har gateparkering av bil.

Slik endres busslinjene denne lørdagen:

  • Linje 20 får omkjøring mellom Københavsgata og Fayes gate via Ring 2 og får ikke betjent holdeplassene Torshovparken, Torshov, Arendalsgata og Sagene i begge retninger, men stopper på holdeplassene Vogts gate, Vøyenbrua og Arkitekt Rivertz plass i omkjøringstraséen.
  • Sofies plass, St. Hanshaugen, Falck Ytters plass, Alexander Kiellands plass, Sannergata og Bislett brukes ikke som holdeplass på linje 21 i noen av retningene i angitt periode, men stopper på holdeplassene Vogts gate, Vøyenbrua og Arkitekt Rivertz plass. På Bislett stopper linje 21 på trikkeholdeplassen.
  • Linje 34 stopper ikke mellom Sagene og Storgata, på Arkitekt Rivertz plass, Evald Ryghs gate, Alexander Kiellands plass, Telthusbakken, Møllerveien og Jakob kirke, men stopper på Arkitekt Rivertz plass (som linje 28 på Ring 2 mot Simensbråten), Vøyenbrua, Birkelunden og Nybrua i omkjøringstraséen.
  • 37-bussen, som fikk omlagt traséen da Ring 1 ble stengt den 1. juli, stopper denne lørdagen ikke ved Arendalsgata, Sagene, Lindern, Tannlegehøyskolen, Lovisenberg, Colletts gate, St. Hanshaugen, Stensberggata og Nordahl Bruns gate, men i Fayes gate, på trikkeholdeplassen på Bislett og i Dalsbergstien i omkjøringstraséen.
  • Følgende stoppesteder blir ikke betjent på linje 54: Storgata, Jakob kirke, Møllerveien, Telthusbakken, Alexander Kiellands plass, Evald Ryghs gate, Arkitekt Rivertz plass, Sagene og Arendalsgata. 54-bussen stopper imidlertid på holdeplass Nybrua og Birkelunden i omkkjøringstraséen.
  • Kilde: Ruter

Powered by Labrador CMS