Gjenbruksstasjonene på Grønmo, Haraldrud, Smestad, Grefsen, Ryen og Bygdøy hageavfall åpner igjen 1. april.
Gjenbruksstasjonene på Grønmo, Haraldrud, Smestad, Grefsen, Ryen og Bygdøy hageavfall åpner igjen 1. april.

Gjenbruksstasjonene gjenåpnes for hageavfall

— Mange bruker tiden hjemme til å rydde og trenger et sted å levere avfallet sitt, sier miljøbyråd Arild Hermstad (MDG).

Publisert

— Vi stengte gjenbruksstasjonene for to uker siden fordi smitterisikoen da var for stor. Den tida har vært brukt godt, og nå har vi funnet en løsning som gjør at vi likevel kan holde åpent, sier miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) i en pressemelding.

Nå gjenåpnes Oslos seks gjenbruksstasjoner. I det fine vårværet har mange brukt helgen til å jobbe i hager og på grønne flekker. Det betyr at mange oslofolk trenger å kvitte seg med hageavfall.

Redusert åpningstid

Gjenbruksstasjonene på Grønmo, Haraldrud, Smestad, Grefsen, Ryen og Bygdøy hageavfall åpner igjen 1. april. I første omgang er de åpne mandag til fredag fra klokken 10 til 17.

— Kapasiteten på gjenbruksstasjonene blir lavere enn før stengingen, og åpningstidene blir kortere. Jeg har tillit til at folk respekterer smittevernrådene, slik at vi ikke trenger å begrense tilgangen igjen, sier Hermstad.

For å overholde reglene om avstand mellom mennesker inne på stasjonene, kan bare noen få biler slippes inn av gangen. Konsekvensen av dette vil trolig være lange køer.

— Utsett gjerne besøket

— Vi håper at de besøkende har tålmodighet og tar hensyn til disse reglene. For å unngå lange køer oppfordrer vi alle til å vurdere hvor viktig det er å levere avfallet akkurat nå. Utsett gjerne besøket til gjenbruksstasjonen til senere, skriver Oslo kommune i pressemeldingen.

Her er noen viktige opplysninger fra kommunen:

  • All ombruksaktivitet holdes stengt
  • Ikke salg av Oslokompost på gjenbruksstasjonen for å begrense kontakt og unngå bruk av betalingsterminaler
  • God avstand mellom kunder og ansatte til enhver tid.