DEBATT

Leder av Frogner bydelsutvalg, Jens Jørgen Lie (H), mener byrådet er maktarrogante og ikke lytter til lokalpolitikerne som vil ha tilbake kollektivfeltet i Bygdøy allé.
Leder av Frogner bydelsutvalg, Jens Jørgen Lie (H), mener byrådet er maktarrogante og ikke lytter til lokalpolitikerne som vil ha tilbake kollektivfeltet i Bygdøy allé.

- Byrådet gir blaffen i Oslos lokaldemokrati

Hvorfor oppfører byrådet seg som om lokalt folkevalgte i bydelene er hår i suppa og et irritasjonsmoment? Jeg er fortvilet over det som skjer når byrådet stenger Bygdøy allé og Drammensveien for gjennomkjøring.

Publisert

Forleden dag ble en rapport fra Norconsult presentert i VårtOslo. Denne var bestilt av byrådet. Rapporten skulle presentere løsninger for å komme køproblematikken i Bygdøy allè og Drammensveien til livs.

Problemene oppsto etter at byrådet stengte kollektivfeltet i Bygdøy allè. I Norconsult-rapporten presenteres ni punkter til løsninger, som hver for seg eller sammen kunne bidra til å løse denne vanskelige situasjonen.

Hva var poenget med rapporten?

Jeg ville tro at denne skulle vi folkevalgte i Frogner bydelsutvalg få på høring over ferien, men neida. Dagen etter vedtar byrådet å stenge Bygdøy Allè og Drammensveien for gjennomgangstrafikk i rushtiden.

Mitt spørsmål til miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG): Hva var da poenget med denne rapporten om Bygdøy allé? Hvorfor var det aldri meningen at vi som bydel skal uttale oss om denne?

I stedet for å se på helheten, så stenger man to nye gater uten å komme opp med alternativer. Det er alvorlig.

Da Løkkeveien ble stengt 1. juni i fjor som en prøveprosjekt, så skulle dette evalueres etter ett år. Den evalueringen har ikke kommet, og byrådet har signalisert at den kan vi skyte en hvit pil etter.

Uklokt å stenge uten alternativer

Det må bety at byrådet ignorerer og trenerer et bystyrevedtak. Er ikke det grunnlag for mistillit i bystyret?

Det som Løkkeveien har vist oss er at Transportøkonomisk institutt (TØI) tok feil da de sa at trafikken ville finne andre veier, det hadde de erfaring med. Det skjedde ikke her. Det burde har lært oss alle at å stenge en trafikkert gate uten å ha klare alternativer ikke er klokt. Likevel gjør byrådet det igjen, denne gangen for TO gater.

Hvorfor oppfører byrådet seg som om lokalt folkevalgte er hår i suppa og et irritasjonsmoment? Hvorfor velge en strategi som bidrar til konflikt i stede for åpen dialog og en løsningsorientert holdning?

For meg er dette udemokratisk og en maktarroganse vi sjelden ser.

Hva gjør Ap og SV i bydel Frogner?

Hvor er Frogner Arbeiderparti?

I bydel Gamle Oslo ønsket byrådet å stenge Grønlandsleiret for trafikk. Gamle Oslo Ap fikk snakket sitt eget byråd til fornuft. Så der ble avgjørelsen gjort om. Nettopp fordi de ikke var blitt involvert i prosessen der heller.

Hva gjør Ap og SV i bydel Frogner? Applauderer de det som nå skjer? Er de glade for at prosessene er åpne og demokratiske?

Jeg er fortvilet over det som skjer nå og enda mer fortvilet over at det er tre år til neste valg. Det er lenge å vente.

Powered by Labrador CMS