Syklistene skulle få Kongsveien for seg selv i rushtiden, men nå er tiltaket avlyst.
Syklistene skulle få Kongsveien for seg selv i rushtiden, men nå er tiltaket avlyst.

Kongsveien stenges ikke i rushtrafikken likevel

Byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad utsetter den planlagte prøvestengning av Kongsveien inntil videre.

Bymiljøetaten har foreslått å stenge Kongsveien mellom Gamlebyen og Sportsplassen trikkeholdeplass for gjennomkjøring i rushtiden fra 22. juni for å legge til rette for syklister.

Imidlertid har det vært lokal bekymring for at tiltaket vil legge økt press på kollektivtrafikken, samt bidra til trafikkfarlige situasjoner rundt Ekeberg skole.

– Det er helt nødvendig å bedre forholdene for syklister og gående i Kongsveien, og vi vurderer bymiljøetatens forslag om prøvestenging som et positivt grep. Samtidig er det svært viktig for oss å ivareta smittevernet i kollektivtrafikken og sikkerheten i hjertesonene rundt de lokale barneskolene. Derfor har vi landet på å utsette prøvestengningen i denne omgang, sier byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad (MDG), i en pressemelding.

Frykter trafikkaos

– Vålerengatunnelen er stengt fra 8. juni, og det er allerede fullt på kollektivtransporten, noe som gjør at vi frykter at konsekvensen av en stenging nå vi bidra til økt, ikke redusert smittefare. Kongsveien trenger en mer helhetlig plan for å ivareta syklister, trikk, biler og gående, og vi ser på løsninger for denne veistrekningen, sier Arild Hermstad.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS