Fra 1. juni ble det et helt nytt bompengesystem i Oslo. Innkrevingen av bompenger fordeles på tre bomringer med totalt 83 bomstasjoner. Her er en av de nye som er montert i Fagerheimgata i Grünerløkka bydel. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Fra 1. juni ble det et helt nytt bompengesystem i Oslo. Innkrevingen av bompenger fordeles på tre bomringer med totalt 83 bomstasjoner. Her er en av de nye som er montert i Fagerheimgata i Grünerløkka bydel. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

— Rødt er både for og i mot bompenger samtidig

� Rødt i Oslo gjør et iherdig forsøk på å fiske i opprørt vann når de i VårtOslo ønsker å kapre bompengemotstandere til partiets totalitære og mørkerøde politiske prosjekt i Oslo, skriver Oslo Høyres Nicolai Øyen Langfeldt.

Publisert

Rødt Oslos leder, Siavash Mobasheri slår i VårtOslo fast at: «Veier bør finansieres ved hjelp av skattepenger, ikke bompenger», og «glemmer» å nevne at partiet vil øke skattenivået i Norge drastisk.

Samtidig hevder han at «Rødt er for rushtidsavgifter som begrenser veitrafikken.» Men hva er rushtidsavgift, om ikke bompenger? «Vi må ha to tanker i hodet samtidig» skriver Mobasheri og beviser hva det betyr på Rødtsk. De er både for og imot bompenger. Samtidig. For å parafrasere Rødts program.

Kanskje det var dette Karl Marx kalte kommunisme?

Høyre forhandlet ned bomtakstene

Høyre er enige med Rødt i at bompengebelastingen kan bli høy i Oslo. Det var blant annet derfor vi forhandlet bomtakstene ned fra 80 kroner, som var utgangspunktet da nye takster skulle vedtas for tre år siden. Rødt samarbeidspartnere Arbeiderpartiet og Mdg mente forresten at 80 kroner var for lite.

Høyre fikk også gjennomslag for at brikkerabatten skulle dobles, og at takstene skulle halveres da Oslo startet med to-veis innkreving. Vi fikk også støtte for kravet om at passeringer i de nye bomstasjonene skulle være mellom 20 og 25 % lavere enn i de gamle.

Nylig foreslo vi at det bør innføres en bompause slik at bilistene bare betaler for en bompassering i løpet av en tretimers periode på ettermiddags- og kveldstid. Byrådslederen mente forslaget var useriøst.

Jeg konstaterer at også Rødt ønsker rabattordninger fra bomstasjonene de er for og imot, men vi fikk ingen støtteerklæringer fra ytre venstre flanke da vi lanserte forslaget tidligere i år sammen med Krf.

Rødt farer med aktivitetsskole-bløff

Rødt har satt i gang skremselsapparatet med varsler om at høyresiden vil avvikle gratis aktivitetsskole om det blir byrådsskifte etter valget. Det er rett og slett ikke sant.

«Hvorfor skal egentlig en alenemor betale like mye i bomringen som en toppleder med bonuslønn i millionklassen?» spør Mobasheri retorisk og møter seg selv i døra så det synger.

Spørsmålet Rødt, og andre på venstresiden burde stille seg er; Hvorfor skal egentlig en alenemor i én del av byen betale full pris for å sende barn til aktivitetsskolen mens en toppleder med bonuslønn i millionklassen får det gratis?

15.000 barn får gratistilbud

Høyre, Venstre, Krf og Frp er enige om å bruke nesten 320 millioner kroner på å innføre en helt ny og rettferdig AKS-ordning. Om Oslo får et nytt byråd etter valget vil alle husholdninger med en samlet inntekt inntil 1 million kroner få tilbud om gratis kjernetid i AKS mens barna deres går på småtrinnet fra 1. til 4. klasse. Det vil gi om lag 15.000 barn, det vil si halvparten av alle barn i AKS-alder, et gratistilbud

Dørene til AKS vil åpnes på vid gap for nesten 5.000 barn som i dag ikke omfattes av byrådets modell, som baserer seg på at fattigdom følger de mer eller mindre tilfeldige grensene mellom Oslos bydeler. Rødts påstand om at barnefamilier vil miste gratis AKS om det blir et politisk skifte er helt urimelig.

Merk:Teksten er redigert i forhold til førsteutgaven. 

Powered by Labrador CMS