Rauand Ismail på MDGs valgvake i fjor høst. Nå er han en av tre unge oslopolitikere i NRK-serien Folkevalgt.

NRK-serien Folkevalgt følger 22 år gamle Rauand Ismail (MDG) og hans kamp for for å komme inn på Stortinget

I dokuserien "Folkevalgt" følger NRK ni unge politikere som kjempet om en plass på Stortinget i fjor høst. En av dem er 22 år gamle Rauand Ismail (MDG), godt kjent fra oslopolitikken der han blant annet ledet 17.mai-komitéen.

Publisert

Har den nye generasjonen det som skal til for å styre landet?

NRK fotfulgte de ni unge politikerne et halvt års tid i forkant av stortingsvalget i fjor høst. Mandag 28. februar kan du se resultatet av dokuserien Folkevalgt.

— Føler meg ikke alltid norsk nok

For mange av VårtOslos lesere er Rauand Ismail (MDG) et kjent fjes og navn. I 2020 ble han valgt til å lede Oslos 17. mai-komité.

— Det er en dag som er veldig viktig for meg og de mange andre ungdommene som ikke alltid føler seg norske nok, sa han den gangen.

22-åringens foreldre har bakgrunn fra iraksisk Kurdistan, mens han ble født i Tyskland. I forrige bystyreperiode var Ismail kultur- og utdanningspolitisk talsperson for MDG i bystyret.

Ved stortingsvalget i fjor kom han ikke inn for MDG men møter nå fast for Lan Marie Berg, som er ute i permisjon fra Stortinget.

— Noen drømmer ble knust

Agnes Nærland Viljugrein (Ap) fra bydel Gamle Oslo er med i dokuserien Folkevalgt.

I serien Folkevalgt får vi se bak kulissene i stortingsvalgkampen, der de ni unge politikerne kjemper for å komme inn i landets nasjonalforsamling.

— Vi møter dem hjemme hos sine, rundt om på ulike valgarrangementer, når de er med på debatter, møter, hos partivenner og til slutt følger vi de gjennom den spennende valgnatta, heter det i en pressemelding fra NRK.

— For kandidatene og flere av partiene var det et skjebnevalg. Mens noen drømmer ble knust, har andre nå blitt nasjonalt folkevalgt for første gang, skriver NRK.

Disse ble fulgt av NRK:

Ingvild Wetrhus Thorsvik (V), Vest-Agder

Rauand Ismail (MDG), Oslo

Erlend Svardal Bøe (H), Troms

Tobias Drevland Lund (Rødt), Telemark

Maren Grøthe (Sp), Sør-Trøndelag

Maria Zähler (Frp), Oslo

Hadle Rasmus Bjuland (KrF), Rogaland

Agnes Nærland Viljugrein (Ap), Oslo

Robin Hansson (SV), Vest-Agder

Powered by Labrador CMS