Rauand Ismail (til høyre) fra valgvaken til MDG under kommunevalget i 2019, mens resultatene ble presentert.
Rauand Ismail (til høyre) fra valgvaken til MDG under kommunevalget i 2019, mens resultatene ble presentert.

Rauand Ismail (21) fra MDG skal lede 17. mai-komiteen i Oslo

Miljøpartipolitikeren Rauand Ismail (21) skal lede neste års 17. mai-komité i Oslo. Dermed skal han gå først i toget, om det blir noe tog.

Publisert

– 17 mai er favorittdagen min i året. Det har vært en dag som virkelig er for alle. Det er en dag som er veldig viktig for meg og de mange andre ungdommene som ikke alltid føler seg norske nok, sier Rauand Ismail til Dagsavisen.

Han forteller at han har foreldre fra irakisk Kurdistan, men at han er født i Tyskland og flyttet til Norge som seksåring.

Ønsker barnetog

Pia Farstad von Hall fra Høyre ledet i 17. mai-komiteen i Oslo i fjor, da barnetoget ble avlyst. Ismail sier de vil jobbe hardt for at det blir barnetog neste år.

– Barnetoget er det viktigste. Og det kommer til å være min førsteprioritet. Vi kommer til å jobbe beinhardt for å få det til å bli tog, men vi kan jo ikke gjøre noe med smittesituasjonen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS