T-banen kom ikke videre fra Ullevål stadion i retning Sognsvann fredag. Her fra en tidligere anledning.

Full stans på T-banestrekningen med buss og maxitaxi for bane gjennom store deler av fredagen: – Alltid dramatisk

– Alltid dramatisk når det er brann på denne måten, sier Sporveiens pressekontakt. 

Publisert

Like etter klokken 10.30 fredag formiddag meldte Sporveien at T-banen var innstilt mellom Ullevål stadion og Sognsvann, grunnet brann i likeretter. 

– Busser er bestilt, lød meldingen videre.

En likeretter er et apparat som omformer vekselspenning og vekselstrøm til likespenning.

– Linje 5 stopper ikke mellom Sognsvann og Berg på grunn av en hendelse. Det blir satt inn busser som kjører pendel mellom Sognsvann og Ullevål stadion, informerte Ruter på sine avvikssider.

Stoppestedene Holstein, Østhorn og Tåsen ble med det ikke betjent på T-banen, mens Ullevål stadion, Berg, Tåsen Senter, Nordberghjemmet, Kongleveien, Kringsjå og Sognsvann ble betjent med buss.

– Vil vedvare

– Dette vil nok vedvare en stund, kunne Sporveiens pressekontakt Jan Rustad fastslå overfor VårtOslo etter at den innledende meldingen kom. 

Om T-banen måtte innstilles ut driftsdøgnet var da vanskelig å si, men buss for bane ville det i alle fall bli i flere timer fremover.

– Vi har satt inn fem busser frem til klokken 15.00 og ni busser etter det i ettermiddag, så ettermiddagsrushet bør være godt dekket slik sett, forsikret pressekontakten.

Fredag kveld var det fortsatt buss for bane. Like før klokken 20.30 fredag kveld delte Sporveien følgende melding: 

– Fra klokken 21.00 vil strekningen dekkes av maxitaxi. Følgende holdeplasser blir betjent: Ullevål stadion, Berg, Tåsen Senter, Nordberghjemmet, Kongleveien, Kringsjå og Sognsvann.

Tidlig lørdag morgen meldte Sporveien at T-banen igjen kjørte som normalt mellom Ullevål stadion og Sognsvann.

– Utbedring må til

– Det er alltid dramatisk når det er brann i en trafostasjon, men det har ikke de store publikumskonsekvensene, ifølge Rustad, som understreket at det heller ikke var folk til stede fra Sporveiens hold som kom til skade.

Politiets operasjonssentral meldte om gnister og smell da nødetatene rykket ut til stedet.

– Det er først og fremst teknisk, men det er under kontroll nå, og det er utbedring som må til, oppsummerte Sporveiens pressekontakt.

Powered by Labrador CMS