Hvordan var dette mulig? Skuffelse og fortvilelse står å lese i ansiktet til Skeid-trener Tom Nordlie etter baklengsmål på overtid. Foto: Bjørnar Morønning

Fortvilet og trist Tom Nordlie etter at straffespark på overtid sendte Skeid ned i andredivisjon

Etter å ha ledet kampen til det 93. minutt måtte Skeid se kontrakten med OBOS-ligaen glippe. På overtid skåret Notodden på sitt andre straffespark for dagen.

Det hele oppsummerte hele sesongen på en brutal måte for Skeid og trener Tom Nordlie.

Settingen for kampen var klar. Skeid måtte vinne for å ha mulighet til å berge plassen i OBOS-ligaen. Det så de ut til å klare, men så var det dette med marginer i mot.

Skeid - Notodden 2-2. Intility arena OBOS-ligaen. Mål: 18.min 1-0 Buduson, 37.min 1-1 Salasiwa (str.), 44. min 2-1 Nuñez, 93.min 2-2 Salasiwa (str.). Dommer Sivert Amland Fana Gule kort: K. Skogsrud og Aleesami, Skeid. Tøsse og Salasiwa, Notodden. Skeids lag: Nordby Lysgård - El Amrani, Aleesami, K. Skogsrud, T. Skogsrud - Mahnin, Ezeh (Yusuf fra 71.min), Hestnes - Buduson (Pettersen fra 79.min), Can, Nuñez (Andresen fra 89.min). Tilskuere: 274

Tre minutter på overtid blir nedrykket beseglet når Notodden skårer på sitt andre straffespark.

— Det er ikke mulig

Kanskje for første gang i sin lange trenerkarriere på toppnivå var Tom Nordlie målløs etter at dommer Sivert Amland tildelte Notodden nok et straffespark.

Dommer Sivert Amland forsøker å forklare Skeids Simen Hestnes hvorfor hands bare er straffbart noen ganger. Foto: Bjørnar Morønning

— Det er ikke mulig. Det er ikke mulig, var det eneste en tydelig rystet Nordlie klarte å si rett etter kampslutt.

Uavgjort 2-2 betyr at Skeids opphold på nest øverste nivå i norsk fotball denne gangen varte kun en sesong.

Skeid i ledelsen

Nesten like ordknappe var skeidspillerne. De påpekte dog at dommeren unnlot  å blåse for en tilsvarende situasjon foran Notoddens mål like før full tid.

Det var ingen som klarte å sette ord på følelsene etter at dommer Amlands avgjørelse hadde sendt laget ned en divisjon.

Skeid tok ledelsen i det 18.minutt da Johnny Buduson kom først på et innlegg fra Johannes Nuñez. Keeper reddet, men Buduson var også først på returen fra keeper.

Johnny Buduson sender Skeid i ledelsen etter 18 minutter. Foto: Bjørnar Morønning

Etter 37 minutter får Notodden dagens første straffespark. Det var ikke av de klareste, men heller meget billig, eller gratis.

Hvilken forseelse dommer Sivert Amland så inne i feltet er ikke sikkert.

I en duell mellom Notoddens store og sterke spiss Marco Tagbajumi og Skeids Charles Ezeh, går Ezeh i bakken. Dommeren dømmer straffe og gir gult kort til midtstopper Kim Skogsrud. Trolig dømte Amland for holding. Notoddens Gaston Salasiwa skåret sikkert.

Etter kampen var også Notodden-spillerne i tvil om hvorfor det ble dømt straffespark i den situasjonen.

På slutten av første omgang kom Skeid foran igjen. Johannes Nuñez, som av Skeids supportere var blitt kåret til årets spiller, takket for tilliten med å skåre. Det var ikke all verdens trykk i skuddet fra Nuñez, men ballen lurte seg inn under Notoddens keeper Espen Vasby.

Skudd i tverrliggeren

I andre omgang styrte Skeid det meste. Begge lag hadde muligheter til å skåre, men Skeid hadde de fleste sjansene.

Den største da Hassan Yusuf symptomatisk skjøt i tverrliggeren og over fra 20 meter etter 83 minutter.

Mesut Can gir alt foran mål, men keeper Espen Vasby når ballen først. Foto: Bjørnar Morønning

Skeids oppgave mot slutten var å holde på den dyrebare ledelsen. Det har hele sesongen vist seg som svært vanskelig for Torshov-laget.

Lettere ble det ikke denne gangen da Mesut Can ble skadet i overtiden.

Sesongen oppsummert med ett spark på ballen

Etter klyngespill foran skeidmålet i det 93 minutt blåste dommeren i fløyta og pekte på straffemerket. Et skudd fra Tagbajumi treffer Skeids Aleesami i armen.

Gaston Salasiwa tok også dette straffesparket. Keeper Idar NordbyLysgård fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å holde målet rent.

Mesut Can ble skadet på overtid. Ut på båre. Trist for Can og trist for klubben. Foto: Bjørnar Morønning

— Det her er jo hele sesongen oppsummert. Vi får ikke straffe ved en tilsvarende situasjon like før. Dommeren roper til oss at det ikke er noe å blåse for, og så blåser han straffe den andre veien noen sekunder senere for akkurat det samme, sa Skeids Stian Pettersen.

— Vi har ikke vært på vårt beste denne sesongen, men det merkelig at vi ikke kan få noe gratis på denne banen, sier Pettersen.

Skeid-spilleren var ute store deler av sesongen med en skade han fikk i cup-kampen mot Kjelsås i mai.

Stian Pettersen fikk mesteparten av sesongen ødelagt etter en stygg takling i cup-kampen mot Kjelsås. � Det er merkelig at det ikke går an å ha litt hell, mente han etter kampen mot Notodden. Foto: Bjørnar Morønning

— Dette er jo ikke til å tro. Akkurat nå er jeg helt tom, og det føles så tungt å tape denne kampen på denne måten, sa Simen Hestvik.

Han spilte sin første hele kamp for A-laget til Skeid i nettopp det fatale møtet med Notodden.

Skeid-supporterne på tribunen hadde mentalt forberedt seg på nedrykk. Etter  hvert som kampuret tikket mot slutt, hadde håpet blitt tent, bare for å bli brutalt slukket i siste sekund.