Vålerenga fortsetter å vinne pa hjemmebane. Foto: André Kjernsli

Vålerenga vant lokaloppgjøret, men M/S ble ikke slått gule og grønne

Vålerenga kom lynraskt ut av startblokkene, men lillebror fra Manglerud spilte seg etterhvert mer og mer inn i kampen.

Siste kamp før landslagspausen byr på et lokaloppgjør. De gulgrønne tar turen ned fra "garasjen" på Manglerud for å møte et Vålerenga som bør være heltent. Særlig etter at hoveddommeren snøt laget for seieren borte mot Oilers for to dager siden.

Vålerenga tar grep om kampen

Vålerenga tar grep om kampen fra første dropp, M/S kommer under press med en gang og henger etter.

Utvisning nummer en fører ikke til noe mål, men Colin Spaberg Olsen er nær å styre pucken inn bak en M/S-keeper som kommer til å få en del å pusle med i kveld.

Colin Spaberg Olsen er nære på å styre pucken inn i første periode. Foto: André Kjernsli

Gjestene kommer litt bedre med i kampen litt lenger ut i perioden, men ingen av lagene åpner målkontoen enn så lenge.

Thomas Olsen er frisk i denne kampen også, og er ikke redd for å skjære inn foran mål og ta noen smeller. Gøy å se den fine utviklingen han har hatt fra forrige sesong.

Kampen jevner seg ut

Mot slutten av midtperioden får vi en fire mot fire-situasjon, men det blir ingen mål de første 20 minuttene.

— Mer skudd og trafikk foran mål er oppskriften for neste periode, sier VIFs sportslige leder Espen Knutsen i pausen.

Thomas Olsen vil gjerne score i denne matchen også. Foto: André Kjernsli

Midtperioden blir ikke helt sånn Vålerenga hadde sett for seg. Spiller jevner seg mer ut, og en del utvisninger gjør at kampen ikke flyter på samme måte.

Hjemmelaget slipper seg litt ned i innsats og den fysiske delen av spillet blir borte.

Vålerenga tar ledelsen

Likevel er det Vålerenga som til slutt får hull på byllen. I det sjette overtallsspillet blir det endelig scoring og Linus Rotbakken, som nylig scoret sitt første GET-liga mål, setter nok en puck i garnet. Pasningen kommer fra Kalle Ekelund, som åpenbart trives med gullhjelm på hodet.

Colin Spaberg Olsen registrerer at skuddet til Linus Rotbakken ender i garnet. Foto: André Kjernsli

Dommerne bruker en del til på å godkjenne målet. De er i tvil om det er offside i målgården eller ikke.

Noe senere tror de fleste i hallen at M/S har utlignet, men også denne gangen skal dommerne inn og se på video. Dette gangen annullerer de målet som skøytemål.

Før sisteperioden leder Vålerenga med ett fattig mål, i en kamp som har blitt mer åpen enn man kunne forvente.

M/S best igang i tredje periode

M/S fortsetter å ta plass i kampen, og når Vålerengas Thomas Olsen må i utvisningsboksen lukter det mer utligning enn hjemmefansen kan like.

MS var ikke ufarlige i kveld, her er Steffen Ratejczak farlig frempå. Foto: André Kjernsli

I en litt rotete periode av kampen kommer Jonas Oppøyen til en sjanse nesten ut av ingenting. Mål blir det ikke men Tobias Lindström er akkurat der han skal være. Han plukker opp pucken og setter den sikkert i mål.

2-0 til VIF. Dette må føles tungt for M/S som har vært fullt på høyden i tredjeperioden.

Vålerenga dobler ledelsen

Vålerenga har bra kontroll på dette nå. M/S tar en time-out med ett minutt igjen av kampen og det siste halve minuttet tar de ut keeperen og spiller med seks utespillere. Men flere mål blir det ikke.

Vålerenga vinner 2-0 i en kamp som ble jevnere enn forventet.

Nå blir det landslagspause og Vålerenga trener som normalt til og med onsdag. Så blir det noen etterlengtede fridager for de aller fleste.

Begge lags keepere stakk av med bestemannsprisen. Og for Joachim Svendsen i Vålerengamålet var det første gang han holdt nullen denne sesongen.