Sommervarmen inntok Oslo i juli 2019 og barn kjølte seg ned i fontenen i Spikersuppa. Det er ikke sikkert de kan i sommer.

I fjor satte legionella fontener ut av spill. I år kan de bli tørrlagt på grunn av Oslos vannmangel

I januar gikk kommunen ut og ba folk spare vann. Da man en måned senere ikke så reduksjon i forbruket, kom advarselen - Oslo kan bli nødt til å innføre vannrestriksjoner. Det vil ramme byens fontener.

Publisert

— Vi har vannmangel nå, og kommunen har anmodet folk om å være sparsomme med vannet, sier miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG).

For en knapp måned siden var fyllingsgraden i Oslos vannmagasiner 68 prosent. Men med lite nedbør er den trolig enda lavere nå.

— Stenging kan bli nødvendig

— Vi er i en situasjon med lite snø, og får ikke fylt opp vannmagasinene når det smelter. Og da står fontene i fare dersom det blir behov for økt tiltaksnivå, sier miljøbyråden.

I fjor var flere fontener i Oslo stengt etter at det var oppdaget legionella i vannet.

Disse fontenene skulle utbedres for å sikre at vanntemperaturen ikke ble så høy at legionellabakterien formerte seg.

Hvis oslofolk ikke sparer på vannet kan det bli innført vannrestriksjoner i Oslo, varslet vann- og avløpsetaten i februar.

Og byens fontener risikerer altså nå å bli tørrlagt i vår og i sommer.

— Dersom vi fortsatt står i en situasjon med fortsatt lavt vannivå er stenging av fontene noe som kan bli nødvendig, sier Sirin Hellvin Stav.

Powered by Labrador CMS