Blomster og lys utenfor en inngang på Lofsrud skole på Mortensrud etter at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept i 2021.

Påstand om 20 års fengsel for drapet på Hamse (20) på Mortensrud

– Vi mener at han skal domfelles for drap og sju drapsforsøk. Det er mange straffbare forhold som ligger til grunn for påstanden, ifølge aktor.

Publisert

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om 20 års fengsel for Valon Avdyli, som er tiltalt for drapet på Hamse Hashi Adan (20) på Mortensrud i 2021.

Den 37 år gamle mannen er tiltalt for flere drapsforsøk i tillegg, etter at han skjøt med pistol mot flere mennesker utenfor Lofsrud skole på Mortensrud.

– Vi mener at han skal domfelles for drap og sju drapsforsøk. Det er mange straffbare forhold som ligger til grunn for påstanden, i tillegg til skjerpende momenter, som at dette skjedde på offentlig sted, sier statsadvokat Trude Antonsen, som er aktor i saken til Dagbladet.

I retten har Valon Avdyli erkjent å ha avfyrt skuddene som traff Adan 7. oktober i 2021, men sa at han skjøt for å skremme. Da saken startet i Oslo tingrett tirsdag forrige uke nektet han straffskyld for drapet og drapsforsøkene mot de andre.

Avdylis bror, Visar Avdyli, er tiltalt for medvirkning til grov kroppsskade og grove trusler i samme sak. For han krever påtalemyndigheten ti års fengsel.

Brødrene forlot Norge to dager etter hendelsen, men ble senere pågrepet og utlevert til Norge.

Powered by Labrador CMS