Oslo 20211007. En person skal være skutt på Mortensrud, tilstanden til personen som ble skutt er ikke kjent. Politiet er på stede med flere patruljer.
Politi på stedet etter skyteepisoden utenfor Lofsrud skole.

Tiltalte etter Mortensrud-drapet: – Mente ikke å drepe. Det var en forferdelig ulykke

Mannen som er tiltalt for å ha skutt og drept Hamse Hashi Adan på Mortensrud sier at han ikke mente å drepe 20-åringen. – Jeg er utrolig lei meg.

Publisert

– Det var en forferdelig ulykke som ikke skulle skje. Jeg er utrolig lei meg for at jeg har utsatt de etterlatte for det jeg har gjort, sa Valon Avdyli (37) da han forklarte seg om drapet i Oslo tingrett onsdag, ifølge Dagbladet.

Han erkjenner å ha avfyrt de to skuddene som traff Hamse Hashi Adan ved Lofsrud skole på Mortensrud den 7. oktober 2021, men sier at han skjøt kun for å skremme. Da saken startet i Oslo tingrett tirsdag nektet han straffskyld for drapet og drapsforsøk på sju andre som var på stedet. Ifølge tiltalen avfyrte Avdyli minst sju skudd.

Aktor Trude Antonsen sa i sitt innledningsforedrag tirsdag at også hun mener at Adan var et tilfeldig offer.

Torpedooppdrag som gikk galt

I retten onsdag sa Valon Avdyli at foranledningen for drapet var en hendelse tre dager før drapet. Avdyli hadde tatt på seg et torpedooppdrag, som innebar å kreve inn penger fra en mann i Mortensrud-gjengen, men oppdraget endte med at Avdyli og de to han dro til Mortensrud sammen med ble beskutt, skriver Nettavisen.

Oslo 20211010. Blomster og lys utenfor en inngang på Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo etter at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept.
20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept den 7. oktober 2021.

Etter dette følte han seg truet, og ville markere seg slik at miljøet skulle la ham være i fred.

Sier han skjøt rundt beina

Han reiste først opp til Lofsrud skole 6. oktober, men fant ingen.

Dagen etter dro han tilbake, og så noen personer som sto utenfor skolen. I retten forklarte han at han tok fram våpenet og skjøt rundt beina på dem som sto der, før han så at en av dem «snublet».

– Så så jeg at den ene snublet, og jeg tenkte snublet han av seg selv eller traff jeg ham virkelig i beinet. Jeg håpet at jeg ikke gjorde det, så jeg skjøt ferdig og løp derfra. Løp til bilen og kjørte til en kompis som skulle kjøre meg hjem. Da jeg kom hjem så jeg i mediene at den ene var død. Jeg ble helt sjokket. Det var ikke meningen at noen skulle dø, fortalte Avdyli ifølge Nettavisen.

Powered by Labrador CMS