— Dessverre vil nok disse problemene føre til forsinkelser gjennom påsken, varsler Ruter etter at en av de nye elfergene er til reparasjon.
— Dessverre vil nok disse problemene føre til forsinkelser gjennom påsken, varsler Ruter etter at en av de nye elfergene er til reparasjon.

Varsler fergetrøbbel til øyene hele påsken. - En elferge er til reparasjon mens en annen ikke er godkjent ennå

I helgen fortalte passasjerer med øyfergene om forsinkelser og køer. Ruter varsler nå trøbbel gjennom påsken og forklarer at det blant annet skyldes reparasjon på en elferge, samt at en annen ny elferge fortsatt ikke er godkjent.

Publisert

— Det var flere innstillinger og forsinkelser. Enkelte måtte vente en time for å komme seg med ferge, forteller en passasjer etter den første helgen i påsken.

Ruter bekrefter problemene og har måttet sette inn den gamle traveren Oslo VIII fordi den nye elfergen Oslofjord I er til reparasjon.

— Forstår at folk er frustrert

Den andre nye elfergen, Oslofjord II ligger også til kai. Det er fordi den foreløpig ikke er godkjent for drift med passasjerer.

— Jeg forstår godt at folk som vil ut og nyte fridagene er frustrert, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.

— Dessverre vil nok disse problemene føre til forsinkelser gjennom påsken. Vi gjør det vi kan for å frakte folk ut til øyene, men ber passasjerene følge med på Ruter.no eller på Ruter-appen, sier han.

— Elfergene har større kapasitet

— Nå står snart sommersesongen for døra. Vil de nye elfergene, som jo skal ha større kapasitet enn de gamle, være klare?

— Ja, det er vi ganske sikre på. Nå er kun en elferge satt i drift, og det er den som nå dessverre repareres, sier pressevakten i Ruter.

— Den andre som er ankommet Oslo må godkjennes for passasjerdrift først. Men allerede nå har en tredje elferge forlatt verftet i Tyrkia og er på vei til Oslo, sier Øystein Dahl Johansen.

— Til sammen skal vi ha fem elferger i drift etter hvert. De har alle større kapasitet og vil ta flere passasjerer enn de gamle fergene, sier han.

Powered by Labrador CMS