— Selv om forverringen av situasjone har vært uventet, så har ikke Oslo kommune vært uforberedt, sa helsebyråd Robert Steen (Ap) da han redegjorde for bystyret klokka 12 onsdag.

Helsebyråd Robert Steen (Ap): - Oslos skoler stenges og det innføres hjemmeundervisning fra og med fredag

Byrådet stenger alle skoler i Oslo på grunn av den rekordhøye koronasmitten. Fra fredag innføres digital hjemmeundervisning. Men både barnehager og aktivitetsskolen (AKS) holdes åpne, opplyser byrådet.

Publisert

Ap/SV/MDG-byrådet snur og stenger alle skoler. Fra og med fredag innføres hjemmeundervisning for elever i Oslo, opplyser byrådet.

— Mange skoleansatte er fraværende og mange foreldre er bekymret, sa helsebyråd Robert Steen (Ap) da han informerte bystyret om koronasituasjonen i Oslo onsdag.

— Redusert åpningstid i barnehage og AKS

— Antall innlagte i vårt sykehusområdet er det høyeste siden i april. Selv om forverringen av situasjonen har vært uventet, så har ikke Oslo kommune vært uforberedt, sa helsebyråden.

Men hverken barnehager eller aktivitetsskoler (AKS) stenges, selv om skolene innfører digital hjemmeundervisning for elevene.

— AKS og barnehagene vil være åpent, men med mulighet for reduserte åpningstider der det er behov for det, sier skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

På mandag bestemte skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) at skolene skulle holdes åpne. Nå har hun og byrådet snudd og innfører hjemmeundervisning, men velger å holde barnehager og aktivitetsskoler åpne.

— Vi sikrer et tilbud for de minste barna ved at barnehagene og AKS er åpent. Foreldre til barn med kritiske samfunnsfunksjoner og barn i sårbare livssituasjoner vil også få et fysisk tilbud dagene inn mot jul, sier Homås Eidsvoll i en pressemelding fra byrådet.

For to dager siden fastholdt skolebyråden at skolene skulle holdes åpne. Strategien var gjeninnføring av trafikklysmodellen, samt massetesting av elever på alle trinn, og på den måten begrense smitte.

— Smitten er over alt i Oslo

Etter at både Smestad skole og Løren skole måtte stenge på grunn av eksplosiv koronasmitte blant ansatte og elever, har byrådet nå måttet endre strategi. Tirsdag kom også nyheten om at halve staben ved Bryn skole er fraværende.

Rødts gruppeleder i bystyret, Eivor Evenrud, gikk mandag ut og krevde stenging av skoler, barnehager og AKS i Oslo. Nå blir det altså kun skolene som stenges.

Evenrud er selv barnehagelærer og mener at smittesituasjonen er så alvorlig at også barnehager og AKS burde vært stengt.

— Steng ordinært pedagogisk tilbud, aktivitetsskole og barnehager fra 18. desember og sett alle ressurser inn i barnevern, forsterka tilbud, BUP, mental helsehjelp og spesialpedagogisk tilbud, sa Evenrud på sin Facebook-side mandag.

— Å drive smittesporing i bydelene virker helt meningsløst. Smitten er overalt i Oslo. Det finnes knapt en skole uten pågående koronatilfeller. Og hvorfor må vi igjen gjøre dette? Fordi intensivkapasiteten på sykehusene aldri har vært god nok, sa Rødt-politikeren.

Powered by Labrador CMS