Løren skole og Smestad skole sender elevene hjem: – Det har vært en eksplosiv smitteøkning

På Løren barneskole er det bekreftet to eller tre smittetilfeller av omikron. I tillegg har skolen opplevd kraftig økning i delta-smitte den siste tiden. – Det har vært helt ute av kontroll.

Publisert

– Det har vært en eksplosiv smitteøkning over helgen. Det er så mye smitte at vi kan ikke drifte som vanlig, sier rektor ved Løren skole, Eli Senneset, til TV2.

Bydelsoverlege i bydel Bjerke, Hinna K. Khawaja, opplyser at det foreløpig er 35 bekreftede smittetilfeller tilknyttet skolen. I tillegg er det mistanke om flere.

– Vi avventer fortsatt PCR-bekreftelse på flere positive selvtester, skriver bydelsoverlegen i en e-post til TV2.

– Uoversiktlig smittesituasjon

Skolen har, i dialog med bydelsoverlegen, fått godkjent et hastevedtak som gjør at de omkring 750 elevene kan undervises digitalt på hjemmeskole fra mandag til og med fredag denne uken.

– Sykdom, karantene og testregimer påvirker mange ansatte og elever i ulike klasser og på ulike trinn. Det er en uoversiktlig smittesituasjon, og vi har en raskt eskalerende utvikling, sier rektoren.

– Helt ute av kontroll

Rektoren forteller at det er cirka 140 ansatte ved skolen, som er preget av situasjonen.

– Situasjonen er veldig krevende for lærerne også. Derfor synes jeg det er utrolig flott at bydelsoverlegen tok avgjørelsen om digital undervisning. Det gjør at vi kan få kontroll på situasjonen og mulighet til å begrense smitten. Den har vært helt ute av kontroll denne helgen, sier hun.

Hjemmeskole på Smestad

Smestad skole er over 100 elever og 14 ansatte ved skolen blitt korona-smittet i løpet av to uker. Nå blir det hjemmeskole fra og med tirsdag 12. desember.

– Bydelsoverlegen har besluttet at vi går over til hjemmeskole fra og med i morgen, tirsdag. Det mener jeg er klokt. Det har vært en så tøff situasjon her at nå mener jeg hjemmeskole var det eneste riktige, sier rektor ved Smestad skole, Anton Rygg, til Utdanningsnytt.

Rektoren Anton Rygg har informert elevenes foresatte.

– Slik situasjonen er nå mener jeg at det er best å innføre hjemmeskole fram til juleferien. På den måten får vi en periode hvor vi kan forsøke å redde jula, både for ansatte og familier rundt omkring.

Kun elever med særskilte behov kan møte på skolen.

Powered by Labrador CMS