Båren til Pål Enger før begravelsesseremonien i Vålerenga kirke. Mange forbinder Enger med tyveriet av Skrik fra Nasjonalgalleriet i 1994 og hendelsen formidles på ulike måter i dekorasjonen i kirken onsdag.

Pål Enger bisatt med «Skrik» på kistelokket i Vålerenga kirke

Kunsttyven Pål Enger gikk bort 30. juni, 57 år gammel. Onsdag ble han bisatt fra Vålerenga kirke. Fortiden preget kirkerommet på en uvanlig måte.

Publisert

Enger er mest kjent for å ha stjålet Edvard Munchs «Skrik» fra Nasjonalgalleriet i februar 1994, noe som vakte oppsikt verden over. 

Han spilte også et par sesonger for fotballaget til Vålerenga på 80-tallet, men ble først kjent for et bredere publikum da han i 1988 stjal Munchs «Vampyr» fra det tidligere Munch-museet på Tøyen i Oslo.

Onsdag klokken 12.00 ble han bisatt i Vålerenga kirke. 57-åringen etterlater seg fire barn.

Båren til Pål Enger etter gravferdsseremonien i Vålerenga kirke i Oslo.

I etterkant av sin død fikk Enger nekrologen sin publisert i både The Economist og Financial Times.

Engers advokat den siste tiden, Nils Christian Nordhus, beskriver Enger som et raust menneske, som levde et «utfordrende og rikt liv».

– Jeg vet han var veldig glad i barna sine, og først og fremst tenker jeg på familien hans i dag. Jeg var bare heldig som fikk hjelpe Pål. Det fant jeg stor glede i, sa Nordhus til VG da dødsfallet ble kjent.

Programmet for Pål Engers bisettelse fra Vålerenga kirke.
Powered by Labrador CMS