Pål Enger på vei ut fra rettsalen, etter at «Skrik» rettsaken ble utsatt.

Munch-tyv Pål Engers nekrolog havnet i innflytelsesrikt magasin med millioner av følgere

Tid og sted for Pål Engers bisettelse er klar. Kunsttyven og Vålerenga-spilleren sin bortgang får også oppmerksomhet utenlands. 

Publisert

Kunsttyven Pål Enger bisettes fra Vålerenga kirke onsdag 17. juli. Det går fram av dødsannonsen i Aftenposten lørdag.

«Fotballspiller, røver, kunstner, venn, sønn og pappa», står det i dødsannonsen til Pål Enger, som døde i Oslo natt til lørdag 30. juni.  57-åringen etterlater seg fire barn.

Enger var mest kjent for å ha stjålet «Skrik» fra Nasjonalgalleriet i februar 1994, noe som skapte oppsikt verden over. Denne uken havnet han i celebert selskap da han fikk nekrologen sin publisert i det innflytelsesrike magasinet The Economist

Det tradisjonsrike, britiske nyhetsmagasinet når ut bredt og har i sosiale medier et tosifret antall millioner følgere.

Ifølge nekrologen, satte Enger inn en annonse i lokalavisen da han fikk en sønn, der han kunngjorde fødselen «med et skrik».

Lørdag publisere også Financial Times en egen nekrolog om Enger.

«Takk for dårlig sikring», sto det skrevet på postkortet som lå igjen på gulvet i Nasjonalgalleriet 12. februar 1994, rett før åpningen av OL på Lillehammer. Maleriet kom til rette igjen 7. mai samme år, og Enger ble senere dømt til seks års fengsel.

Enger spilte et par sesonger på fotballaget til Vålerenga på 1980-tallet, men ble først kjent for et bredere publikum da han i 1988 stjal Edvard Munchs «Vampyr» fra Munchmuseet på Tøyen. Noen måneder senere ranet han en gullsmedbutikk for 4,8 millioner kroner – rundt 11 millioner kroner i dagens verdi.

Engers advokat den siste tiden, Nils Christian Nordhus, beskriver Enger som et raust menneske, som levde et «utfordrende og rikt liv».

– Jeg vet han var veldig glad i barna sine, og først og fremst tenker jeg på familien hans i dag. Jeg var bare heldig som fikk hjelpe Pål. Det fant jeg stor glede i, sa Nordhus til VG da dødsfallet ble kjent.

Powered by Labrador CMS