DEBATT

Ingeborg Bjørnevik og buss vinter
– Vi forventer at Ruter tar ansvar for en trygg og stabil bussdrift gjennom vinteren, sier Ingeborg Bjørnevik, fra Frp i Oslo.

– Vinteren krever et robust kollektivsystem. Ruter og byråden er dårlig forberedte

Ruter overså signalene fra de som faktisk drifter bussene. På politisk bestilling la de opp til urealistiske krav om nullutslippsløsninger. Det er kritikkverdig.

Publisert

Vinteren kommer til Oslo hvert år, og det sier seg selv at vi må ha et kollektivsystem som er rustet for minusgrader. Fremskrittspartiet har lenge tatt til orde for at dieselbusser må være i beredskap i vinterkulda. Det er derfor positivt at Ruter nå endelig viser vilje til å få dette på plass.

Det som er kritikkverdig, er at Ruter har oversett signalene fra de som faktisk drifter bussene. På politisk bestilling har de lagt opp til urealistiske krav om nullutslippsløsninger, og det er mye av årsaken til problemene med bussdriften gjennom vinteren.

Når byråden fortsatt nekter å innse at kaoset skyldes et teknologivalg, finner vi dette svært merkelig.

Ruter lyttet ikke

Vi har vært vitne til en for rask omstilling til elbusser. Teknologien har ikke vært tilstrekkelig utprøvd for norske vinterforhold, og byrådens etat har vært mer opptatt av å drive utenrikspolitikk enn å sikre et godt kollektivtilbud til Oslos innbyggere.

FrP noterer seg at Ruter lover bot og bedring, og at de nå skal diskutere tiltak i dialog med bussoperatørene. Dette er et skritt i riktig retning, men, som det fremkom i høringen, har Ruter tidligere ikke lyttet godt nok til råd fra egne underleverandører – tre av dem advarte blant annet mot elektrisk oppvarming.

FrP forventer nå at Ruter tar ansvar for en trygg og stabil bussdrift gjennom vinteren, slik at Oslos innbyggere kan stole på kollektivtilbudet selv når gradestokken kryper nedover.

Powered by Labrador CMS