— For dem som er 'bittelitt' berusa og fysen attpåtil, anbefaler vi brødskiva til nattmat på hjemmebane, oppfordrer Oslo brann- og redningsetat..
— For dem som er "bittelitt" berusa og fysen attpåtil, anbefaler vi brødskiva til nattmat på hjemmebane, oppfordrer Oslo brann- og redningsetat..

Bønn fra brannfolk: - Kjære Oslo, skulle vi forsøkt oss på en helg uten tørrkokt mat?

Kommer du hjem fra byen litt pussa og er fysen på mat? — Ta deg en brødskive, sier brannvesenet i hovedstaden. Antallet utrykninger til tørrkok i Oslo i fjor er både skremmende og unødvendig høyt.

Publisert

— Det er nemlig ikke så rent sjelden vi rykker ut til hendelser som starter på komfyren, opplyser Oslo brann- og redningsetatFacebook.

— 391 ganger i 2022 for å være eksakt. Det var sikkert gode grunner til dem alle, eller var det egentlig det?

Økning i antall utrykninger til tørrkok

Nå kommer bønnen fra brannfolkene i hovedstaden, der de egentlig ber folk skjerpe seg. Antallet utrykninger til tørrkok økte fra 369 i 2021 til 391 i fjor.

— Kjære Oslo, skulle vi forsøkt oss på en helg uten tørrkokt mat?

Enkel instruks: Hvis du er våken og til stede når du lager mat på komfyren, er mye gjort.

Oslo brann- og redningsetat rykket i fjor i snitt ut til mer enn en tørrkok per dag.
Oslo brann- og redningsetat rykket i fjor i snitt ut til mer enn en tørrkok per dag.

— For dem som er "bittelitt" berusa og fysen attpåtil, anbefaler vi brødskiva til nattmat på hjemmebane. Kjedelig er det, men langt bedre enn å få oss på besøk, det kan vi love deg, skriver brann- og redningsetaten.

Færre branner, men økning i tørrkok

Brannstatistikken er nemlig, i motsetning til tallene på tørrkok, ganske oppløftende for Oslo. Riktignok er en brann en for mye. Men det brenner sjeldnere i byen nå enn før.

Oslo-tall for fjoråret viser at antall boligbranner 2022 endte på totalt 300 bygningsbranner, hvorav 204 i bolig.

Det er en nedgang på 25 prosent, fra 272 boligbranner i 2021, opplyser brann- og redningsetaten.

Oslos brannmannskaper hadde likevel et svært hektisk år med i alt 15.020 oppdrag.

— Vi er veldig godt fornøyde med den reduksjonen vi så i antallet boligbranner her i byen i fjor, sier kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat, Sigurd Folgerø Dalen, til VårtOslo.

Fjorårets antall branner i bolig stoppet på 192 branner i bolig mot 272 i 2021. Dette er første gang siden 2016 at tallet har vært under 200.

Powered by Labrador CMS