Kronprins Haakon (midten) møtte en trikkefører, en servicemedarbeider, en baneansatt, en bussjåfør og konserntillitsvalgt i Sporveien.

Sporveien-ansatte fortalte Kronprinsen om arbeidshverdagen under pandemien

Onsdag besøkte Kronprinsen Sporveiens trikkebase på Holtet i Oslo, og fikk et nært og flott møte med ansatte som fortalte om sin arbeidshverdag under pandemien.

Publisert

På Holtet base fikk Kronprinsen møte ansatte i Sporveien, mennesker som tidlig i pandemien ble definert som nødvendige for å holde samfunnet i gang. De ansatte var representert med en trikkefører, en servicemedarbeider, en baneansatt, en bussjåfør og konserntillitsvalgt i Sporveien.

– Hverdagshelter

Ordfører i Oslo Marianne Borgen og konsernsjef i Sporveien Cato Hellesjø var vertskap for besøket.

– Vi har mange hverdagshelter i Sporveien, som står på hver eneste dag og holder hjulene i gang også i den krevende tiden samfunnet er inne i. Da er det en stor ære at alle som fyller slike samfunnskritiske roller blir sett og anerkjent av Kronprinsen, sier Cato Hellesjø, konsernsjef i Sporveien i en pressemelding.

– Vi har mange hverdagshelter i Sporveien, som står på hver eneste dag også i den krevende tiden samfunnet er inne i, sier konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø. Her er Kronrpisnen og Hellesjø på befaring på Holtet base.

Fikk se Oslos nye trikker

Før besøket var over fikk Kronprinsen se en av de første nye trikkene til Oslo. Trikkene skal snart settes i trafikk i hovedstaden, og Kronprinsen fikk et innblikk i hva som vil være de største forbedringene for de som reiser med dem.

– Kronprinsen er hjertelig velkommen tilbake for å være med på en prøvetur når trikken settes i trafikk og smittevernreglene tillater dette, sier Hellesjø.

Oslo skal få 87 nye, moderne trikker, og de to første ble levert for testkjøring i 2020. De skal settes i trafikk i 2021. Alle trikkene skal være på plass i løpet av 2024. Trikkene er universelt utformet, og det er Sporveien som har vært ansvarlig for innkjøpet,

Møtet mellom Kronprinsen og de ansatte i Sporveien fant sted på Holtet trikkebase, som stod ferdig oppgradert og tilpasset nye trikker våren 2020. Holtet base har vært base for trikken siden Ekebergbanen ble åpnet i 1917.

Powered by Labrador CMS