DEBATT

Av og til lurer jeg på hva som er poenget med å stå opp, når det ikke er noe som skal leveres eller absolutt må gjøres, sier skribenten.
Av og til lurer jeg på hva som er poenget med å stå opp, når det ikke er noe som skal leveres eller absolutt må gjøres, sier skribenten.

– Gi oss en grunn til å følge med fra hjemmeskolen

Når Korona gjør skolehverdagen vanskelig, kan det være fristende å senke kravene til elevene ved å fjerne ulike innleveringer eller lekser. Da må vi huske på at det å stille krav er å bry seg.

Publisert

På søndag 28. ble det klart at Oslos videregående går tilbake til rødt nivå de neste to ukene. Dermed må vi elever tilbake i en situasjon hvor vi er inndelt i kohorter og bare er på skolen noen dager.

Det er allerede vanskelig å motivere seg til en hjemmeskolehverdag. Av og til lurer jeg på hva som er poenget med å stå opp, når det ikke er noe som skal leveres eller absolutt må gjøres.

Iveren etter å gjøre 1,5 time diktanalyse mens det føles som om verden raser rundt meg, kan være ganske laber. Derfor håper jeg at man kan se verdien av at noen stiller krav til oss. Selv om det bare er en lekse, så gir det dagen litt mer mening.

Viktig med krav

Å stille krav er viktigst for elevene som sliter, enten det er i et enkelt fag eller med motivasjonen til skolen generelt. Det er ofte de som har spørsmål eller som falt bak i et fag som trenger leksene, som en anledning til å stille spørsmål.

Det er de som ellers ikke hadde møtt opp på skolen som trenger at noen følger opp fraværet. Det er de som ellers ikke hadde snakket med noen som trenger at læreren kaller inn til samtale, om fraværet skulle bli for høyt eller ingen av innleveringene blir levert.

En vanskelig tid

Kravene må selvfølgelig komme med tett oppfølging fra lærere. Det er viktig at det er noen der til å ringe og spørre om det går bra.

Det er legitimt å tilpasse arbeidsmengden og ta hensyn til at det er en vanskelig tid for oss elever. Men det blir ikke nødvendigvis lettere å motivere seg til hjemmeskole, hvis man ikke gir oss en grunn til å følge med.

Powered by Labrador CMS