DEBATT

Sikh tempelet i Alnabruveien 3
– Vi besøkte Sikh Gurdwara-tempelet i Oslo under valgkampen. Da vi besøkte Sikh-tempelet etter valget, fikk vi høre at vi var de eneste politikerne som også kom tilbake etter endt valgkamp, heter det fra kronikkforfatterne.

– Partiet du etterlyser, Nasir Ahmed, eksisterer allerede

Nasir Ahmed (Ap) etterlyser et eget parti som vektlegger det flerkulturelle minoritetsperspektivet. Vi er helt enige med Ahmed i at minoriteters perspektiv altfor ofte blir glemt av de fleste politikere. Heldigvis eksisterer allerede det partiet Ahmed etterlyser!

Publisert

Partiet Sentrum er minoritetenes parti. Ikke bare løfter partiet «våre saker». De av oss med minoritetsbakgrunn innehar også lederposisjoner internt i partiet og er selv de folkevalgte. Vi som folkevalgte er selv en del av de minoritetsmiljøene de fleste andre politikere ikke snakker med.

I alle de syv kommune- og bystyrene vi ble valgt inn ved høstens valg er det blant våre representanter et unikt mangfold, med sterk representasjon fra ulike minoritetsgrupper.

Vi utfordrer koranbrenningen

Nasir Ahmed har helt rett i sin analyse. Det er et sterkt behov, både her i Oslo og på nasjonalt nivå, for et politisk parti som virkelig løfter minoritetsperspektivet. Ikke bare i valgkampen for å høste stemmer, men gjennom hele perioden. Representasjon, kontakt og tilstedeværelse i våre miljøer er viktig.

Dette tomrommet i norsk politikk vil vi i Partiet Sentrum fylle. I Oslo bystyre har vi allerede utmerket oss i å ta tak i viktige saker som andre partier av ulike årsaker ikke tør å løfte. For eksempel har vi stilt et skriftlig spørsmål til byrådslederen om hva han vil gjøre for å få slutt på koranbrenning i byen vår.

Vi må lytte

Ahmed vektlegger politikeres manglende tilstedeværelse i flerkulturelle og religiøse minoritetsmiljøer. Han fremhever blant annet sikh-miljøet i Oslo.

Vi i Partiet Sentrum besøkte Sikh Gurdwara-tempelet i Oslo under valgkampen. Der var også flere andre prominente politikere på besøk, blant annet Raymond Johansen (Ap). Da vi nylig besøkte Sikh-tempelet etter valget, fikk vi høre at vi var de eneste politikerne som også kom tilbake etter endt valgkamp.

Dialog, kontakt og tilstedeværelse i en bredde av byens minoritetsmiljøer er viktig. Men da er det helt essensielt at det er en reell dialog mellom flere parter, ikke bare en monolog fra oss politikere. Vi som politikere kan ikke bare komme i valgkamp-innspurten med våre egne partibudskap. Vi må lytte og være tilgjengelige for alle Oslos innbyggere, hele året!

Et livsynsåpent samfunn

Flere av de større og etablerte partiene, både nasjonalt og i Oslo bystyre, har et sterkt fokus på sekularisering. Partiet Sentrum har en litt annen tilnærming. Vi arbeider for et livsynsåpent samfunn med rom for ulike tro og livssyn. Det har sterk appell i flere minoritetsmiljøer.

Kampen mot utenforskap er et av FNs viktigste bærekraftsmål. Derfor er det også sak nummer én for Partiet Sentrum. Skal vi klare å bekjempe utenforskap, er de av oss som tilhører en minoritetsgruppe selv nødt til å ta politisk ansvar. Partiet Sentrum er etablert for dette formålet.

Har blitt neglisjert

Det er også viktig å huske at de av oss som tilhører en minoritetsgruppe også er ulike. Selv om 33 prosent av Oslos befolkning har en ikke-etnisk norsk bakgrunn, betyr ikke det at 33 prosent vil stemme på samme parti. Det er bra at minoriteter er representert i ulike partier.

Likevel har Ahmed helt rett i at det har manglet noe i norsk politikk. Flere minoritetsgrupper, både flerkulturelle, religiøse, funksjonshemmede og andre med minoritetstilhørighet, har over mange år blitt neglisjert av de ledende politikerne i Norge.



Powered by Labrador CMS