En politimotorsykkel i forbindelse med en kortesje i sentrum ved en tidligere anledning.

Klar beskjed fra politiet: – Må påregne store køer

En spesiell gjest er grunnen.

Publisert

– På grunn av kortesjekjøring fra Gardermoen til Oslo sentrum må man påregne store køer i dag, het det i en oppdatering fra Oslo-politiets operasjonssentral like før klokken 15.00. 

– Dette vil skje i tidsrommet fra klokken 16.00 til 17.00. Vis hensyn, følg politiets anvisninger og kjør forsiktig, var politiets videre oppfordring.

– Kortesjen er nå i Oslo. Vi kommer til å stenge noen ramper for en kortere periode, oppdaterte operasjonsleder Sven Martin Ege Oslo politidistrikt like etter klokken 17.00.

Tjue minutter senere meldte politiet at de var ferdige med kortesjekjøringen på E6.

– Kortesjekjøringen skjer i forbindelse med offisielt besøk av kronprinsen av Abu Dhabi, ifølge operasjonslederen.

Hjemreisedag etter høstferien

Kortesjekjøringen sammenfaller med det som for mange er hjemreisedag etter høstferien i Oslo.

– Det er tett trafikk fra Gardermoen og sørover, sa trafikkoperatør Mette Brunæs i Vegtrafikksentralen øst til NTB søndag ettermiddag

– Hvordan køen blir utover kvelden er vanskelig å si. Det blir ren tipping. Men det har vært tett med trafikk i to timer allerede, fortsatte trafikkoperatøren om den generelle høstferietrafikken, samtidig som hun kom med følgende råd til reisende:

– Hold god avstand til bilen foran og følg med på det som skjer i trafikken.

På besøk i to dager

Hans Høyhet Sheikh Khaled bin Mohammed bin Zayed Al Nahyan, kronprinsen av Abu Dhabi, er på offisielt besøk til Norge fra søndag 6. oktober frem til mandag 7. oktober, opplyser regjeringen på sine nettsider.

Kronprinsen av Abu Dhabi skal blant annet avlegge audiens hos Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og møte statsminister Jonas Gahr Støre

– Vil diskutere situasjonen i Midtøsten

I tillegg vil delegasjonen fra De forente arabiske emirater også møte norsk næringsliv. 

– De forente arabiske emirater spiller en viktig rolle i regionen. Emiratene var i fjor høst vertskap for klimatoppmøtet (COP28). Landet er en stor energiprodusent og prioriterer det grønne skiftet og ny teknologi. Emiratene har lenge vært et viktig knutepunkt for norske maritime næringer, heter det i pressemeldingen fra Utenriksdepartementet, som videre fortsetter: 

– Besøket gir også anledning til å diskutere situasjonen i Midtøsten, som er sterkt preget av flere pågående kriser.

Powered by Labrador CMS