Månedskort på billigsalg kan bare kjøpes i den nyeste Ruter-appen.
Månedskort på billigsalg kan bare kjøpes i den nyeste Ruter-appen.

Førjulsgave fra Oslo kommune: Månedskort-rabatt i én måned

Den neste måneden kan du kjøpe månedskort i Oslo til en 500-lapp. Med rundt 40 prosent rabatt vil politikerne lokke folk tilbake til kollektivtrafikken.

Publisert

Tilbudet gjelder 30-dagersbilletter i sone 1 fra 16. november til og med 16. desember.

– Vi vet at de som har minst å rutte med er mest avhengig av et godt kollektivtilbud. Derfor kutter vi prisen på 30-dagers billetten kraftig for alle grupper, i et håp om å få enda flere til å velge buss, trikk og bane heller enn bil. Dette kan gi folk et lite førjulsløft i en krevende økonomisk hverdag, sier miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG).

Vil ha flere nye reisende

Byrådet har bevilget ekstra midler for å kjøre en kampanje som skal gjøre kollektivtrafikken mer attraktiv. Målet er å gjøre nye reisende kjent med tilbudet og å få dem som reiser sjelden, til å reise mer, heter det i en pressemelding fra byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

Dagens månedskort for voksne koster 814 kroner. Ny pris – for én måned – blir 499 kroner. Studentbilletten skal koste 299 kroner, mens månedskortet for barn, ungdom og honnør fås for 249 kroner. Billettene selges bare i appen Ruter, den nyeste versjonen av Ruters billett- og reisesøkapp.

Powered by Labrador CMS