Byrådet i Oslo har lenge etterspurt statlige retningslinjer for å kunne regulere elsparkesykler i Oslo. Nå ser byrådet ut til å bli bønnhørt.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide ber Vegvesenet utvide regelverk for elsparkesykler

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har bedt Statens vegvesen utrede forskriftsendringer til vegtrafikkloven for å få elsparkesyklene under kontroll.

Publisert

— Det er fint å få de beste faglige rådene fra Statens vegvesen og Vegdirektoratet på dette. Jeg er spent på deres helhetlige vurdering, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) til VG.

Hareide forteller at Vegvesenet nå skal lage et utkast som vil åpnes for innspill. Deretter håper han at et nytt regelverk skal være på plass våren 2021.

— Brukte det selv for å rekke et møte

— Vi trenger strengere regelverk for elsparkesykler. Det ønsker bransjen, interesseorganisasjonene og kommunene, og det ønsker jeg også, sier Hareide.

KrF-statsråden sier han er positiv til elsparkesykler som fremkomstmiddel. Og han bruker det selv fra til annen.

— Den gir mobilitet, og er et positivt innslag. Jeg brukte en faktisk selv så sent som i går for å rekke et møte, men vi ser det er en del utfordringer knyttet til parkering og bruk, sier Knut Arild Hareide til avisen.

Powered by Labrador CMS