DEBATT

Arina Aamir, Bystyrerepresentant (H)
Oscar C. Husebye, Bystyrerepresentant (H)
Bystyrerepresentantene Arina Aamir, (H) og Oscar C. Husebye mener de rødgrønnes retorikk rundt Oslos problemer skaper splid og ikke tjener byen.

– I møte med Oslos store utfordringer, passer det dårlig med en øst- mot vest-debatt. Det skaper polarisering

Den største begrensingen på Oslos utvikling i dag er ikke «vestkant»-byrådet, men Støre-regjeringen som kutter i antall politifolk i Oslo og setter sikkerheten vår på spill. Et sterkt og samlet Oslo må stå sammen mot den byfiendtlige regjeringen.

Publisert

Oslo står ovenfor store og komplekse utfordringer fremover. Vi ser blant annet en økende grad av ungdomskriminalitet, der barn i ung alder begår alvorlige lovbrudd mot medelever og medborgere, samtidig som Oslo-politiet har fått færre politifolk til å håndtere situasjonen.

Det er store behov i skolen, og mange piler peker i gal retning. Og oppå det hele kutter Støre-regjeringen kraftig i Oslos skatteinntekter.

Skaper et øst mot vest

I møte med VGs saker om «den delte fotballbyen» valgte flere representanter fra de rødgrønne partiene å gjøre dette til en øst mot vest-debatt fremfor å se på hva som må til for å løse utfordringen med banekapasitet i byen vår.

Også i møte med Oslopakke 3-forhandlingene valgte flere av de rødgrønne partiene å gjøre dette til en øst- mot vest-debatt ved å dra frem «vestkanttunnelen» på Røa fremfor å se på satsingene i hele byen – som Ensjøsvingen på T-banen og bussatsingen til 400 millioner kroner, som skal knytte Groruddalen tettere sammen.

Når Oslo nå har utfordringer jevnt over, passer det dårlig med en øst- mot vest-debatt. Oslo må stå samlet opp mot den byfiendtlige Støre-regjeringen.

Skaper polariasering

Istedenfor å kritisere egen regjering som kutter 500 millioner kroner i Oslos skatteinntekter årlig, velger de rødgrønne partiene heller å kritisere Høyre for å drive «vestkant»-politikk. Istedenfor å kritisere egen regjering for å ha kuttet i antall politifolk i Oslo når kriminaliteten er økende, velger de rødgrønne å rette pekefingeren mot Høyre og påstår at vi nedprioriterer øst.

Dette er kun en forenkling som ikke bidrar til annet enn polarisering.

For det såkalte «vestkant»-byrådet har gjort mer for Groruddalen på åtte måneder enn det de rødgrønne gjorde på åtte år. Noe av det første «vestkant»-byrådet gjorde i byråd var å gjøre beboerparkeringen i ytre by gratis. Dette var en vinnersak i Groruddalen.

Det samme byrådet har også utvidet tilbudet med Rosa busser til Grorud og Stovner og sikret en busspakke i Groruddalen som gjør den delen av byen mer samlet. Dette bare for å nevne noe.

Skaper splid

De rødgrønne bidrar med sin retorikk til å skape splittelse. I en tid hvor utfordringene våre er stadig flere, kreves det politikere som er samlende og jobber målrettet for å løse disse utfordringene i hele byen, og ikke bare deler av den. Å gjøre dette til en øst- mot vest-debatt er ikke annet enn en forenkling, og ikke noe Oslofolk flest kjenner seg igjen i.

De på østkanten og vestkanten som stemte Høyre og sikret oss byrådsmakt i Oslo i fjor, ønsket ikke politikere som skulle løse østkantens eller vestkantens utfordringer, men politikere som løser Oslos utfordringer. Vi er tross alt ett lag, én by. Det å prøve å skape slike splittelser vil ikke gi de rødgrønne østkantvelgerne de mistet ved sist valg.

Snarere tvert imot kan det være med på å skremme dem vekk.

For den største begrensingen på Oslos utvikling i dag, er ikke «vestkant»-byrådet, men Støre-regjeringen som kutter i antall politfolk i Oslo, og setter sikkerheten vår på spill. Et sterkt og samlet Oslo må stå sammen mot den byfiendtlige regjeringen og jobbe for hele byens beste.

Powered by Labrador CMS