DEBATT

Mudassar Kapur og Eirik Lae Solberg
– I en tid der Ap har resignert i bypolitikken og Sp får ha alene hjemme-fest, er Høyre garantisten for å løse de store byenes utfordringer, mener Mudassar Kapur (H) og Eirik Lae Solberg (H).

– Støre-regjeringen driver en målrettet nedprioritering av Oslo

Oslo taper nesten 500 millioner hvert år fremover på grunn av kutt fra regjeringen. Dette er penger byen vår trenger til å gi innbyggerne bedre skole, eldreomsorg og kollektivtilbud.

Publisert

Rett før sommeren trumfet Støre-regjeringen igjennom omfattende endringer i kommunenes inntektssystem. Disse endringene medfører at Oslo taper nesten 500 millioner hvert år fremover. Dette er penger byen vår trenger til å gi innbyggerne bedre skole, eldreomsorg og kollektivtilbud.

Høyre fremmet, med Fremskrittspartiet og Rødt, et forslag om at det skulle utredes et eget hovedstadstilskudd, slik at det tas hensyn til Oslos særegne utfordringer. Forslaget ble dessverre nedstemt av regjeringspartiene og SV.

Nedprioritering

Rundt samme tidspunkt behandlet Stortinget regjeringens forslag til Nasjonal Transportplan, som igjen illustrerte den samme nedprioriteringen av Oslo. Støre-regjeringen foreslo en betydelig reduksjon i de årlige bevilgningene til kollektivtrafikken i storbyene.

Oppgraderingen av Majorstuen stasjon er avgjørende for at den nye Fornebubanen skal fungere som planlagt. Allikevel fjernet regjeringen i sitt forslag til Nasjonal Transportplan 500 millioner kroner som staten tidligere lovet å bidra med til dette prosjektet. En tverrpolitisk opposisjon sikret likevel et flertall for oppgraderingen.

Støre-regjeringens såkalte prioritering av grendeskolene følger samme spor. Her må skoler i byer med levekårsutfordringer gi fra seg penger til grendeskoler i mindre kommuner. Oslo kommune taper titalls millioner kroner som vi heller kunne brukt på å gi våre barn en bedre skole.

Det har noe å si hvem som styrer

Vi ser i sak etter sak at Oslo nedprioriteres av Støre-regjeringen. Det har noe å si hvem som styrer landet.

I en tid der Ap har resignert i bypolitikken og Sp får ha alene hjemme-fest, er Høyre garantisten for å løse de store byenes utfordringer og skape et godt samspill mellom små og store kommuner.

Powered by Labrador CMS