Majorstuen stasjon
I den oppgraderte Majorstuen stasjon er det tegnet inn flere adkomster, større plattformer og en ny gangbru i vestenden av stasjonen.

Flertall sikret for Majorstuen stasjon likevel: – Lettet og glad

Opposisjonen på Stortinget har gått sammen om å overkjøre regjeringen og støtter finansiering av Majorstuen stasjon.

Publisert

Fredag brøt Sosialistisk Venstreparti (SV) forhandlingene med regjeringspartiene om Nasjonal transportplan (NTP). Dette gjelder blant annet ny Majorstuen stasjon. 

Partiet var da klare på at de ville snakke med de andre opposisjonspartiene for å komme frem til en løsning. Sent onsdag kalte opposisjonen inn til pressekonferanse på Stortinget.

Opposisjonspartiene – inkludert SV og Rødt – ber nå regjeringen legge inn det statlige bidraget på 500 millioner kroner til Majorstuen stasjon i NTP 2025–2036 i første periode.

– Lettet og glad

Samferdselsbyråd Marit Vea (V) er lettet og glad over flertall for NTP-satsing på ny T-banestasjon på Majorstuen.

– Jeg er lettet og glad for at et flertall på Stortinget trosser den notorisk byfiendtlige regjeringen og sikrer at staten står ved løftet sitt om å bidra til nye Majorstuen stasjon, sier byråden for miljø og samferdsel.

– Selv partier som tradisjonelt er mest opptatt av å bygge vei, forstår at utviklingen av Norges tredje største kollektivknutepunkt også er et nasjonalt ansvar. Det er en god dag for alle kollektivreisende i Oslo og resten av regionen, understreker hun.

Store plakater om hvordan Majorstuen stasjon skal oppgraderes er nå å se på Majorstuen T-banestasjon.

– Strålende dag for hele Oslo

– Dette er en strålende dag for hele Oslo, og særlig Groruddalen. Denne halve milliarden hadde ikke kommet uten SV, og jeg er glad for at våre kolleger på Stortinget sørger for at staten holder den har lovet. Med ny Majorstuen stasjon kan vi øke fra 28 til 36 tog i timen gjennom sentrumstunnelen. Det betyr mer plass på de stappfulle t-banevognene øst i byen, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, leder i Oslo SV.

– Man skal holde det man lover. Og staten har tidligere lovet å bidra til ny T-banestasjon på Majorstuen, sier Rødts stortingsrepresentant for Oslo, Seher Aydar.

Disse plakatene var onsdag å se på T-banestasjonen på Majorstuen.

– Kapasiteten mest presset

Ingen fra partiet sitter i Transportkomitéen, men Rødts stemmer blir likevel avgjørende for at det blir flertall i Stortinget den 19. juni sammen med fem andre opposisjonspartier (H, Frp, KrF, V, SV).

Ombygging av Majorstuen stasjon er helt nødvendig for at den kommende Fornebubanen skal fungere skikkelig og komme hele Oslo til gode, mener Rødt-politikeren. 

Majorstuen T-banestasjon onsdag.

– Dette vil blant annet gi flere T-baneavganger på linje 5 i Groruddalen, hvor kapasiteten er aller mest presset, sier Aydar.

Powered by Labrador CMS