Byrådsleder Raymond Johansen (Ap), her under en dugnad for å klargjøre kollektivtrafikken for en normal hverdag. Nå er munnbindene på vei tilbake igjen.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap), her under en dugnad for å klargjøre kollektivtrafikken for en normal hverdag. Nå er munnbindene på vei tilbake igjen.

Raymond Johansen i Ruter-krisemøte med samferdselsministeren torsdag

Samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav og byrådsleder Raymond Johansen skal torsdag møte samferdselsminister Jon-Ivar Nygård for å diskutere Ruter-krisen.

Publisert

Stav sier til Avisa Oslo at byrådet ønsker å understreke hvor alvorlig kollektivsituasjonen er i Oslo og Viken.

Ruter sliter økonomisk, og regjeringen har inntil videre ikke villet garantere noen kompensjon til kollektivselskapet utover 1. januar, noe Sirin Hellvin Stav er kritisk til.

– Det er en særegen situasjon, og vi vil få fram alle detaljene og fakta i denne saken. Det er litt forvirring rundt hva som er realiteten her, og hvilke effekter det vil ha. Det blir veldig viktig for oss å få fram at dette vil kunne skape en negativ, nedadgående spiral, sier hun.

Skal vurdere kutt i rutene

Ruter skal den 17. desember ha et møte der de skal ta stilling til eventuelle rutekutt. Stav mener staten har et ansvar for å opprettholde kollektivtransporten i Oslo.

– Vi trenger en overgangsperiode. Den siste måneden så man for seg å ha som en observasjonsperiode for Ruter, for å se hva som blir den nye normalen. Det har de sagt at de trenger et halvår på, men mener nå at de trenger et år på, sier byråden.

Powered by Labrador CMS