Vær forberedt på å måtte vente hvis du skal ta T-banen. Dårlig vær skaper utfordringer både for kollektiv- og biltrafikk i Oslo.
Vær forberedt på å måtte vente hvis du skal ta T-banen. Dårlig vær skaper utfordringer både for kollektiv- og biltrafikk i Oslo.

Veltede trær skaper forsinkelser på T-banen og sperret Ring 3

Et tre blåste i natt over ring 3 ved Radiumhospitalet. Mellom Holmen og Hovseter skaper et veltet tre forsinkelser for T-banen. Det er sendt ut gult farevarsel for mye nedbør i dag.

Publisert

— T-banen må kjøre på motspor, så her blir det forsinkelser, sier pressevakt i Sporveien, Jan Rustad til NTB.

— Det jobbes nå fortløpende med å fjerne det, legger han til.

Rustad forteller at det i løpet av natt til lørdag flere steder har blåst ned trær langs T-banesporene, men ingen andre strekninger er blokkert.

Jobber med motorsag

Også politiet forteller om utfordringer knyttet til vind og regn i hovedstaden. Særlig ett stort tre som blåste over ring 3 ved Radiumhospitalet like før klokken 4 skapte problemer. Treet blokkerer begge kjørefelt i vestgående retning.

— Treet har falt fra nordsiden av veien. Ring 3 kan bli stengt noen timer forbi her, til veien er ryddet. Her må mannskapene fram med motorsaga, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller at treet også har tatt med seg deler av støyskjermen, som også ligger i veibanen. Ved 6-tiden lørdag morgen er det mulig å kjøre forbi i ett felt, men veien kan bli stengt igjen når treet skal fjernes.

– Kjør forsiktig

Vegtrafikksentralen advarer om forholdene på veiene i Oslo. Blant annet skaper mye vann utfordringer på E6 mellom Trosterud og Furuset.

— Mye vann i veibanen i retning mot Gardermoen. Trafikken kan passere i venstre felt, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter i 7.30 tiden lørdag.

Men det er ikke bare hovedstaden som er rammet. Også i Follo og Øvre Romerike er det mye veltede trær og vann på veiene.

— Kjør forsiktig, oppfordrer Vegtrafikksentralen øst.

Det er sendt ut gult farevarsel for regn i østlandsområdet lørdag. Det er ventet mellom 40 og 60 millimeter regn på 12 timer.

Powered by Labrador CMS