Skjenking utvides til midnatt og det blir lov med flere personer på innendørs arrangementer, opplyser byrådet.
Skjenking utvides til midnatt og det blir lov med flere personer på innendørs arrangementer, opplyser byrådet.

Virke og NHO fornøyd med koronalettelser i Oslo: - Gå ut og benytt alt som har ligget nede!

Publisert

— Dette vil bety at noen flere bursdager, konfirmasjoner og noen mindre bryllup kan gå av stabelen, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til NTB.

Fra og med onsdag gjelder de nasjonale koronatiltakene på praktisk talt alle områder i Oslo, istedenfor de strengere lokale reglene. Oslo velger imidlertid å beholde skjenkestopp ved midnatt fram til 4. juli, noe Devold kritiserer.

— Det er uforholdsmessig lenge å vente, sier hun.

— Benytt dere av næringene

Direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke gleder seg også over nye lettelser i hovedstaden.

— Nå er det på tide å gå ut og benytte dere av næringene som har ligget nede lenge, sier han til osloborgerne.

Fra onsdag klokka 12 fjernes store deler av Oslos særskilte koronaregler. Kravet om to meters avstand og munnbind opphører, og skjenking til midnatt er lov.

— Ikke alle begrensninger fjernes over natta, men i hovedsak vil det være de samme regler som nasjonalt, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse tirsdag.

En rekke lokale restriksjoner fjernes

Johansen benyttet anledningen til å skryte av hovedstadens befolkning.

— Oslo-folk har tatt ansvar og har tatt vare på hverandre. De har spilt en stor rolle i at vi har beholdt kontrollen på nasjonalt nivå. Nå kan vi begynne å venne oss til tanken om at denne unntakstilstanden går mot slutten, sa byrådslederen.

En rekke andre lokale restriksjoner fjernes. Det gjelder deriblant forbudet mot flere enn ti personer i private hjem og antallsbegrensninger for butikker, kjøpesentre, treningssenter, svømmehaller og lignende steder.

Arrangementer innendørs kan ta imot 200 gjester på faste sitteplasser, eller 50 gjester uten sitteplass.

Utendørs er det lov med 600 personer med faste plasser fordelt på tre grupper. Uten faste plasser er 200 personer grensen.

Fortsatt russebuss-forbud

Blant restriksjonene som videreføres, er forbudet mot russebuss og påbud om hjemmekontor. Begge videreføres til og med 4. juli.

Skjenkestoppen til midnatt gjelder fram til samme dato, uavhengig om denne regelen fjernes nasjonalt.

Smittetallene i Oslo har ligget stabilt lavt den siste tiden. De tre siste dagene er det registrert henholdsvis 18, 19, 12 og 27 nye covid-19-tilfeller.

Ser man på tallene for sist uke, peker pila kraftig ned. Sist uke ble det registrert 292 nye smittede i Oslo. Det er en solid nedgang sammenlignet med uken før, da tallet var 596.

Vi må tilbake til uke 40 i fjor sist uketallet var så lavt i Oslo.

Powered by Labrador CMS