— Vi åpner opp mens smitten går ned. Men det betyr ikke at alle regler blir borte over natta, sier Raymond Johansen. Her fulgt av kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) og næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) inn til pressekonferanse i Oslo rådhus.
— Vi åpner opp mens smitten går ned. Men det betyr ikke at alle regler blir borte over natta, sier Raymond Johansen. Her fulgt av kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) og næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) inn til pressekonferanse i Oslo rådhus.

Kulturliv, idrett og uteliv kan juble: - Vi åpner opp for flere til stede på arrangementer, sier Raymond Johansen

Skjenketidene i Oslo utvides til midnatt og byrådet åpner opp for flere på innendørs- og utendørs-arrangementer. Samtidig fjernes krav om munnbind i butikker. — Gradvis gjenåpning har vært en suksess, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Publisert

Fra og med i morgen fjernes store deler av de særskilte koronareglene i Oslo, kunngjorde byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse i ettermiddag.

— I stor grad innføres nå trinn 3 og trinn 4 i byrådets gjenåpningsplan for Oslo, sier Johansen.

— Betydelig andel i Oslo er vaksinert

Det innebærer at det for eksempel nå tillates 50 personer på arrangementer innendørs uten tilviste faste plasser. På innendørs arrangementer med faste tilviste plasser tillates inntil 200 personer. I tillegg utvides skjenketiden fra 22 til 24 i Oslo.

— Oslo har de laveste smittetallene siden september i fjor. En betydelig andel av Oslos voksne befolkning er vaksinert. Og vi har slått ned smitteutbrudd blant russen i forrige uke, sier Raymond Johansen.

Byrådslederen vil derimot ikke lette på smitteverntiltak for russen. Forbudet mot rulling med russebusser forlenges imidlertid til 4. juli.

— Gradvis gjenåpning av Oslo har vært en suksess. Vi åpner opp mens smitten går ned. Men det betyr ikke at alle regler blir borte over natta. Likevel tar vi nå sikte på å i hovedsak følge den nasjonale gjenåpningen, sa byrådslederen.

Fjerner krav om munnbind i butikker

Fra onsdag er det ikke lenger påbudt med munnbind i butikker i Oslo. Samtidig fjernes det lokale kravet om to meters avstand. Kravet om munnbind i kollektivtransporten og taxier blir videreført. Den nasjonale anbefalingen om å holde én meters avstand vil fortsatte gjelde.

Raymond Johansen benyttet anledningen til å skryte av hovedstadens befolkning.

— Oslofolk har tatt ansvar og har tatt vare på hverandre. De har spilt en stor rolle i at vi har beholdt kontrollen på nasjonalt nivå. Nå kan vi begynne å venne oss til tanken om at denne unntakstilstanden går mot slutten, sa byrådslederen.

Lov med 600 utendørs på faste plasser

Utendørs er det lov med 600 personer med faste plasser fordelt på tre grupper. Uten faste plasser er 200 personer grensen.

Blant restriksjonene som også videreføres, er påbud om hjemmekontor i Oslo. Dette vurderes også på nytt 4. juli. Skjenkestoppen til midnatt gjelder fram til samme dato, uavhengig om denne regelen fjernes nasjonalt.

Smittetallene i Oslo har ligget stabilt lavt den siste tiden. De tre siste dagene er det registrert henholdsvis 18, 19, 12 og 27 nye covid-19-tilfeller.

Ser man på tallene for sist uke, peker pila kraftig ned. Sist uke ble det registrert 292 nye smittede i Oslo. Det er en solid nedgang sammenlignet med uken før, da tallet var 596. Vi må tilbake til uke 40 i fjor sist uketallet var så lavt i Oslo.

Powered by Labrador CMS